En ahlaksız başkan

Güncelleme Tarihi:

En ahlaksız başkan
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2000 00:00

Haberin Devamı

ABD Başkanı Bill Clinton, ülkenin gelmiş geçmiş en ahlaksız başkanı seçildi. Önümüzdeki yıl Ocak ayında Beyaz Saray'dan ayrılacak olan Başkan Clinton'ın karnesini 58 tarihçi hazırladı.

Tarihçilerin değerlendirmesinde Clinton ahlaki açıdan Watergate skandalı nedeniyle istifa etmek zorunda kalan Richard Nixon'ı bile gölgede bıraktı.

Başkan Bill Clinton'ın, ülke tarihine damgasını vurmuş 41 başkan arasındaki performansı ise şöyle:

Ahlaki değerler: 41'inci (Sonuncu)

Kriz durumunda liderlik: 20'nci

Genel liderlik: 21'inci

İleri görüşlülük: 22'inci

Performans: 21'inci

Genel değerlendirme: 21'inci.

Beyaz Saray Sözcüsü Joel Johnson, tarihçilerin değerlendirmesiyle ilgili olarak, ‘Başkan Bill Clinton, göreve, ekonomi için üç ayaklı bir stratejiyle başladı. Bu stratejisinde de ne kadar başarılı olduğunu dünyaya kanıtladı’ diye konuştu. Johnson, ahlaki değerlendirme konusunda da, gazete manşetlerine değil, ‘geleceğin’ tarihçilerine bakmak gerektiğini belirtti.

HALK DAHA ACIMASIZ

Clinton'a karne hazırlamada halk tarihçilerden daha acımasız çıktı. C-SPAN televizyonunun İnternet sitesinde gerçekleştirdiği bir kamuoyu araştırmasında Clinton, yine en ahlaksız başkan seçildi. Aynı yoklamada, genel değerlendirmede Bill Clinton 36'ıncı sırada yer aldı.

Bill Clinton'ın ilk başkanlık seçim kampanyası sırasında, evlilik dışı ilişkileri bulunduğu ve askerden kaçtığı yolunda iddialar ortaya atılmıştı. Clinton, 21 Ocak 1993 günü yemin edip göreve başlamasından bu yana bir kez daha seçim kazandı. Ancak, son 7,5 yılda kadınlarla ilişkileri nedeniyle dillerde dolaştı.

Özellikle Monica Lewinsky skandalı sonrasında kamuoyu Clinton'ın ‘yalancı’ olduğunu düşünüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!