Elton John ağlattı

Güncelleme Tarihi:

Elton John ağlattı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 1997 00:00

Haberin Devamı

Ünlü İngiliz şarkıcı Elton John, can dostu Galler Prensesi Diana'nın dün yürekleri titreten cenaze töreninde ‘Candle in the Wind' (Rüzgardaki Mum) adlı şarkıyı söyledi ve herkesi gözyaşına boğdu.

Yaşamın durduğu, milyonlarca kişinin acıyla, hüzünle veda ettiği Prenses Diana'nın cenaze töreninin en duygusal bölümü Elton John'ın şarkısının yükseldiği anlardı. Dev sanatçı, AIDS seferberliğinde omuz omuza verdiği, geçen ay ünlü modacı Versace'nin cenaze töreninde yanıbaşında oturduğu Prenses Diana için ‘Rüzgardaki Mum'u söylerken nemli kirpikleri, ağlamaktan kızarmış burnu ile dikkat çekiyordu. Marilyn Monroe için yazılmış ve bestelenmiş olan, sözlerini Prenses Diana'ya uyarladığı ‘Rüzgardaki Mum' herkesi derinden sarstı. Kilisenin özel akustiği ve ortamın duygusallığına, John'un sesi de eklenince, pek çoğu dünyaca ünlü konuklar gözyaşlarını tutamadılar. Prenses Diana'nın küçük oğlu, 12 yaşındaki Harry'nin de o dakikaya kadar dizginleyebildiği gözyaşları sel gibi aktı. John'ın Diana'ya uyarladığı şarkının sözleri ‘Hoşçakal İngiltere'nin gülü, artık kalplerimizde yaşayacaksın' diye başladı ve ‘Senin şefkatini özleyeceğiz, senin bilemeyeceğin kadar çok' sözleriyle sona erdi.

Törendeki konuşmaların en çarpıcı olanı ise Prenses Diana'nın kardeşi Kont Spencer'dan geldi. Güney Afrika'nın Cape Town kentinde yaşayan Kont Spencer, kardeşini en son 1 Temmuz'daki doğumgününde gördüğünü ve Diana'nın her zamanki gibi böyle bir günü arkadaşlarıyla kutlamak yerine yardım vakıflarından birinin bir davetine katıldğını söyleyerek insanlığa yaptığı hizmeti vurguladı. Kont Spencer yaşamı boyunca kardeşini rahat bırakmadıkları ve ölümünde rol oynadıkları için basına çattı. Prenses Diana ile ailenin en küçükleri olarak çok yakın olduklarını, kardeşinin yüzyılın en çok takip edilen kadını olduğunu belirten Kont Spencer ‘O, yeri doldurulamaz, farklı ve değerli bir insandı. Kraliyet ailesi üyesi olmamasına karşın gönüllerin prensesi olduğunu kanıtladı. Parlak yaşamına karşın mutsuzdu. Diana adına William ve Harry'ye sahip çıkacağız. O'nun istediği gibi yetişmelerini, Kraliyet görevlerinin dışında hayatı tanımalarını sağlayacağız. Basın yüzünden İngiltere'yi terk etmek istiyordu. İyi niyetinin suistimal edilmesini hiç anlayamadı.'

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!