Eltisi doğuruyor diye Japonya’yı terk etti

Güncelleme Tarihi:

Eltisi doğuruyor diye Japonya’yı terk etti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2006 00:00

Japon Sarayı’nı yine veliaht ateşi sardı. Sarayın küçük gelini hamileliğin son evresine girerken veliaht doğuramadığı için yıllardır depresyonda olan büyük gelin Prenses Masako, eşi Prens Naruhito ve kızı Aiko ile Hollanda’ya gitmeyi tercih etti.

HOLLANDA Kraliçesi’nin davetlisi olarak özel bir ziyaret için bu ülkeye giden Prenses Masako’nun bu sayede veliaht ateşiyle yanan Japonya’dan uzaklaşıp rahat bir soluk alması bekleniyor.

Krizantem Hanedanı’nda 40 yıldan bu yana veliaht olabilecek bir erkek dünyaya gelmedi. Veliaht Prens Naruhito, diplomat kökenli Prenses Masako ile evliliğinde bir kız çocuğu sahibi olurken, erkek kardeşi Prens Akishino’nun da Prenses Kiko ile evliliğinden iki kızı dünyaya geldi. Sarayın katı geleneklerinden sıkılan ve veliaht Prens doğuramadığı için büyük stres yaşayan Prenses Masako depresyona girerken Veliaht Prensin küçük kızı Prenses Aiko’ya taht yolunun açılması için yasal düzenlemeye gidilmesi kararlaştırıldı. Ancak bu sırada Prenses Kiko’nun (39) üçüncü çocuğuna hamile olduğunun açıklanmasıyla sarayın nihayet özlediği veliahta sahip olabileceği umudu doğdu. Yasal düzenlemeyle ilgili çalışmalar da rafa kalktı. Gebeliğin son evresine giren Prenses Kiko, sorunlu geçen hamileliği nedeniyle hastanede müşahade altında tutuluyor. Kiko’nun bebeğini 6 Eylül’de sezaryanla dünyaya getirmesi planlanıyor.

Hollanda Kraliçesi Beatrix’in Veliaht Prenses olan gelini Prenses Maxima’nın ricası üzerine haline üzüldüğü Prenses Masako’yu davet ettiği öne sürülüyor. Prenses Masako ve ailesinin Amsterdam yakınlarındaki Apeldoorn’da bir sarayda kalacağı, kendilerine aile doktorları Yutaka Ono ile 11 görevlinin eşlik ettiği bildirildi. Veliaht Prens ve Prenses bu geziyi kişisel aile bütçesinden karşılıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!