Elon Musk’la tweet pazarlığı

Güncelleme Tarihi:

Elon Musk’la tweet pazarlığı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2023 07:00

44 milyar dolara satın aldığı Twitter’da bugüne kadar pek çok değişikliğe imza atan Elon Musk, son olarak kullanıcıların bir günde kaç tweet görebileceğine de kısıtlama getirdi. ‘Karneyle tweet’ esprilerine yol açan uygulama çok tepki çekince Musk, kademeli olarak üst limiti arttırdı.

Haberin Devamı

TWITTER’ın patronu Elon Musk, “kötü amaçlı kullanım” gerekçesiyle kullanıcıların bir günde görüntüleyebileceği tweet sayısına üst limit getirdi. Başlangıçta sekiz dolarlık “mavi rozet” bedelini ödeyenlere 6000, diğer üyelere ise 600 görüntüleme hakkı tanıyan Musk, gelen tepkiler üzerine bunu kademeli olarak önce 8000’e 800 ve nihayetinde 10 bine 1000 seviyesine çıkardı. Uygulamada artık üye olmayanlar hiçbir tweet’i göremeyecekken, yeni hesaplarsa sadece 500 mesaj okuyabilecek. Elon Musk, özellikle gazeteciler ve aktivistlerin tepkisini çeken kısıtlamayı “geçici” diyerek savundu. Kullanıcılar, özellikle doğal afet gibi olağanüstü durumlarda bilgi almak isteyenler ile gelişmeleri izleyen gazetecilerin bu sayıları dakikalar içinde tüketeceği eleştirisinde bulundu.

Haberin Devamı

‘BAĞIMLI OLDUNUZ’ DEDİ

Daha önce Twitter’ın para kazanmadığından şikâyet eden Musk’ın reklam verenler için çok önemli bir gösterge olan “görüntüleme” sayılarını olumsuz etkileyecek önlemi kafa karıştırdı. Kararını “esprili” bir dille savunan Musk, “Derin bir transtan uyanıyorsun, telefonundan, aileni ve arkadaşlarını görmek için uzaklaşıyorsun” diyerek kısıtlamanın kullanıcılar için faydalı olabileceğini ima etti. Elon Musk, “Görüntüleme sınırı getirmemin nedeni, Twitter bağımlısı olmamız ve dışarı çıkmaya ihtiyaç duymamızdır” diye yazan bir parodi hesabının mesajını da paylaştı. Tartışmalara Twitter’ın eski CEO’su Jack Dorsey de kayıtsız kalmadı. Bilgisayar başında çok fazla zaman geçiren kişilere dışarıda vakit geçirmesi tavsiye edilirken kullanılan “Touch Grass” (Çimenlere dokun) deyişine işaret eden Dorsey, “çimen” fotoğrafı paylaştı.

Elon Musk’la tweet pazarlığı

YAPAY ZEKÂYI SUÇLADI

- Elon Musk, tepki çeken kararını yapay zekâyı suçlayarak savundu. Twitter’daki paylaşımların izinsiz şekilde kopyalandığını kaydeden Musk, “Veriler o kadar çok yağmalanıyordu ki bu, normal kullanıcılar için hizmeti kötüleştiriyordu” dedi. Musk bu mesajıyla, ChatGPT gibi popüler yapay zekâ sistemlerini eğitmek için Twitter verilerinin kötüye kullanıldığına işaret etti. Twitter gibi platformlarda biriken yığınla içerik, ChatGPT dahil yapay zekâ programlarının eğitilmesinde hazır data olarak kullanılıyor. Musk’a göre yapay zekâ botlarının sitede neden olduğu trafik, rutin işleyişi aksatıyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!