Eleştirmenler en iyiyi belirledi

Güncelleme Tarihi:

Eleştirmenler en iyiyi belirledi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2016 20:08

Bu yıl 69’uncusu düzenlenen Cannes Film Festivali’nde Uluslararası Film Eleştirmenleri Federasyonu (FIPRESCI) ödülleri sahiplerini buldu. Altın Palmiye’nin habercisi olarak sayılan FIPRESCI Ödülü Alman yönetmen Maren Ade’in komedi filmi ‘Toni Erdmann’ın oldu.

Haberin Devamı

69. Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye’nin habercisi olarak değerlendirilen FIPRESCI ödüllerinin sahipleri açıklandı. FIPRESCI’den yapılan yazılı açıklamada, Altın Palmiye için ana kategoride yarışan, Alman yönetmen Maren Ade’in komedi filmi ‘Toni Erdmann’ en iyi film seçildi. Federasyon, festivalin ‘Belirli Bir Bakış’ bölümünde gösterilen Romen yönetmen Bogdan Brica’nin ‘Dogs’ filmini En İyi Film olarak ödüllendirdi. ‘Yönetmenlerin
15 Günü’ ve ‘Eleştirmenler Haftası’nda gösterilen filmlere verilen ödüle ise, Fransız yönetmen Julia Docournau’nun ‘Raw’ isimli filmi layık görüldü.

ÖZEL BÖLÜM ÖDÜLLERİ

Diğer taraftan, yine festivalin ‘Belirli Bir Bakış’ bölümünde yarışan filmlere verilen büyük ödüller de sahiplerini buldu. Fin yönetmen Juho Kuosmanen’in ‘The Happiest Day In The Life Of Olli Maki’ filmi En İyi Film olurken, En İyi Yönetmen Ödülünü ise ‘Captain Fantastic’ filmiyle ABD’li yönetmen Matt Ross aldı. Yarışmada Jüri Ödülü’ne Japon yönetmen Koji Fukada’nın ‘Harmonium’ filmi, Jüri Özel Ödülü’ne ise Hollandalı yönetmen Michael Dudok de Wit’in ‘The Red Turtle’ isimli animasyon filmi layık görüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!