El Kaide'ye ağır darbe

Güncelleme Tarihi:

El Kaideye ağır darbe
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2010 12:18

Terör örgütü El Kaide'nin üç numaralı ismi Şeyh Said el Masri ABD tarafından öldürüldü.

Haberin Devamı

El Kaide terör örgütü, Mustafa Ebu el Yazid adıyla da bilinen liderlerinden Şeyh Said el Masri'nin öldüğünü duyurdu. El Masri örgütün üç numaralı ismi ve aynı zamanda finans şefi olarak biliniyordu. El Masri'nin Pakistan'da ABD'nin insansız uçağıyla düzenlediği bir saldırıda öldüğü belirtiliyor.   

İnternetteki radikal dinci siteleri izleyen Amerikan izleme merkezi SITE'deki habere göre, örgüt, Mısır kökenli liderin öldüğünü bildirdi.

El Masri, Usame Bİn Ladin ile birlikte El Kaide kurucuları arasında yer alıyordu. Amerikan Hazine Bakanlığı'nın 11 Eylül 2001'deki saldırıların ardından mal varlıklarını dondurduğu kişi, grup ve örgütler listesinde adı bulunan El Masri'nin uçak kaçırarak saldırıları düzenleyen Muhammed Atta, Marvan El Şenni ve  Wal El Şehri'ye Dubai üzerinden para aktaran kişi olduğuna inanılıyor.

Haberin Devamı

Amerikalı bir istihbarat yetkilisi de, Pakistan'ın aşiret bölgelerinde son günlerde düzenlenen operasyonlarda El Kaide örgütünün önde gelen liderlerinden Şeyh Said el Masri'nin öldüğüne inandığını açıklamış, “El Masri'nin öldüğüne inanmak için ellerinde güçlü bir neden olduğunu” söylemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!