El Kaide IŞİD ile bağlantısı olduğunu reddetti

Güncelleme Tarihi:

El Kaide IŞİD ile bağlantısı olduğunu reddetti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2014 12:24

El Kaide’nin askeri kanadının başındaki komutanı Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ile bir bağlantıları bulunmadığını ilan etti. El Kaide’nin bu açıklamayı, Suriye’nin iç savaşına dahil olan İslami militanların üzerindeki otoritesini teyit etmek amacıyla yaptığı düşünülüyor.

Haberin Devamı

Suriye’de küçük fakat güçlü bir birlik olarak rol alan IŞİD, hem İslamcı militanlarla hem de Esad kuvvetleriyle çarpışıyor. Suriye’de isyancıların kendi aralarındaki savaşta sadece bu sene en az bin 800 kişi hayatını kaybetti.

Aynı ideolojiye sahip olan olan IŞİD ve El Kaide’nin bugüne kadar bağlantılı oldukları düşünülüyordu. Ancak El Kaide’nin Suriye kanadı olarak bilinen El Nusra cephesi ile IŞİD arasında da çatışmalar yaşanıyor.

El Kaide IŞİD ile bağlantısı olduğunu reddetti
IŞİD DÖRT TÜRKMEN KOMUTANI ÖLDÜRDÜ

El Kaide’nin internet sitesinde yer alan mesajda, IŞİD için“ El Kaide’nin bir kolu değildir. El Kaide ile hiçbir organizasyonel ilişkileri bulunmamaktadır ve IŞİD’in eylemlerinden El Kaide sorumlu değildir” açıklaması yapıldı.

IŞİD’in lideri Ebubekir el Bağdadi Nisan ayında El Nusra cephesiyle birleşme düzenlemeye çalışmış, El Kaide lideri Ayman el Zevahiri’nin emirlerine karşı gelerek bir grupta çatlağa neden olmuştu.

Haberin Devamı

Zevahiri ise Mayıs 2013'te bir mektup yazarak, IŞİD’in lağvedilip Suriye’deki “ılımlı şeriatçı” Nusra Cephesi’ne katılmasını emretmişti.

El Kaide IŞİD ile bağlantısı olduğunu reddetti
IŞİD’İN BEYNİ EBUBEKİR BAĞDADİ

BAKMADAN GEÇME!