El ele ölüme atladılar

Güncelleme Tarihi:

El ele ölüme atladılar
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 07, 2009 00:00

Henüz 14 yaşında olan iki genç kız, el ele tutuşarak 38 metre yüksekliğindeki köprüden ölüme atladılar.

Haberin Devamı

Korkunç olay Ä°skoçya'nın Glasgow kentinde meydana geldi. YaÅŸları 14 olan iki genç kız, 38 metre yüksekliÄŸindeki Erskine Köprüsü'ne gelerek birlikte ölüme atladılar. Ä°skoç polisi iki kızın birlikte intihar etmeye karar verdiÄŸini düşünüyor. Genç kızlar köprüden aÅŸağıya atladıktan sonra büyük bir kurtarma operasyonu baÅŸlatıldı. Kızları arama çalışmalarına askeri helikopterler de katıldı ancak iki kızın cansız bedeni Clyde ırmağında bulundu. Â

Olayın görgü tanığı olup olmadığını araştırdıklarını belirten İskoç polisi, "Şu anda elimizde olan tek bilgi iki genç kızın köprü üzerine geldikleri ve daha sonra el ele tutuşarak aşağıya atladıkları" dedi.

 
DÃœNYADAN KISA KISA...

TÃœFEKLE TECAVÃœZÂ

Gine'de bir kadına tüfekle tecavüz edildi. Cunta rejimi 100'den fazla kişiyi öldürmüştü. Gine'de geçen Pazartesi günü yüzden fazla sivilin ölümüne, binden fazlasının da yaralanmasına yol açan olaylar sırasında dövülen bir kadın, askerlerin kadınlara tüfekle tecavüz ettiklerini söyledi. Yediği dayaktan dolayı yüzü hala şiş olan, kol ve bacaklarında yara izi bulunan 57 yaşındaki Gineli bir kadın, "Askerler beni çırılçıplak soydu ve beni döverken başka askerlerin tüfekle kadınlara tecavüz ettiğini gördüm" dedi.

Haberin Devamı

KARMA ÃœNÄ°VERSÄ°TE DÄ°N ADAMININ BAÅžINI YEDÄ°

Suudi Arabistan Kralı Abdullah, ülkenin iki hafta önce açılan ilk karma üniversitesini eleştiren bir din adamını görevinden uzaklaştırdı. Resmi haber ajansı Saudi Press'in bildirdiğine göre Kral Abdullah'ın talimatıyla, Şeyh Saad bin Nasır el Şethri'nin, hükümete bağlı İslam Alimleri Konseyi'ndeki görevine son verildiği bildirildi. Kararda, uzaklaştırılma sebebi belirtilmedi, ancak yerel basında el Şethri'nin, Kral Abdullah Bilim ve Teknoloji Üniversitesindeki (KAUST) uygulamayı eleştiren yorumları yer almıştı.

FRANSIZ TELECOM'DA Ä°NTÄ°HAR MÃœDÃœR GÖTÃœRDÃœÂ

Fransa'da Telecom şirketindeki intiharlarla birlikte kamuoyunda artan eleştiriler üzerine şirketin Genel Müdür Yardımcısı Louis-Pierre Wenes görevinden alındı. Şirket tarafından yapılan açıklamada, Wenes'in yerine Genel Müdür Yardımcılığına Stephane Richard getirildi. Wenes, Genel Müdür Didier Lombard ile birlikte şirket içinde yeniden yapılandırma operasyonlarının baş mimarı olarak tanınıyordu. Telecom şirketinde, geçen haftaki son intiharla son 18 aydır hayatına son verenlerin sayısı 24'e çıkmıştı. Şirketteki intiharlar Fransa'da geniş yankı uyandırırken, işçi sendikaları çalışanların haklarının korunması için hükümetin devreye girmesini istemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!