Ege’de geçişler arttı

Güncelleme Tarihi:

Ege’de geçişler arttı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2016 19:46

Yunan hükümeti, perşembe-cuma sabahı arası 24 saatte 261 mültecinin adalara ulaştığını açıkladı. Bu rakam, düşen geçiş rakamlarında ciddi bir sıçramaya işaret ediyor.

Haberin Devamı

YUNANİSTAN üzerinden Avrupa’ya geçişte son haftalarda yaşanan artışın yarattığı endişe sürüyor. Yunan hükümeti verilerine göre, perşembe sabahtan cuma sabahına 24 saatte 261 mülteci Yunan adalarına ulaştı. Bu sayı kısa süre önce yayınlanan verilere göre ciddi bir sıçramaya işaret ediyor. Oysa daha önce rakamlar 20 ile 150 arasında değişiyordu. Verilen bilgilere göre, 261 mülteciden 139’u Midilli, kalanı Chios, Samos, Leros ve Karpathos’a ulaşmış.

ADALARDA 11 BİN

Yeni gelen mültecilerle Yunanistan’daki mültecilerin resmi sayısı 58 binin biraz üzerine çıktı. Türkiye-Avrupa Birliği arasında 18 Mart’ta varılan mülteci anlaşmasına göre Türkiye üzerinden Yunanistan’a ulaşan göçmenlerden iltica başvurusu kabul edilmeyenler 4 Nisan’dan itibaren Türkiye’ye geri gönderiliyor. Geçişler bir süre yavaşlasa da adalarda 11 bin civarında mülteci bulunuyor.

61’İ GİDEMEDİ

Haberin Devamı

İZMİR'in Çeşme ilçesinden iki ayrı lastik botla yasadışı yollardan Yunanistan’ın Sakız Adası’na geçmeye çalışan, kadın ve çocuklar da dahil 61 mülteci, Sahil Güvenlik ekiplerince yakalandı. Çeşme'de 17-18 Ağustos’ta toplam 99 mülteci yakalandı. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!