Ege’nin iki yakası bir araya geliyor

Güncelleme Tarihi:

Ege’nin iki yakası bir araya geliyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 1999 00:00

Haberin Devamı

New York'ta iki saate yakın biraraya gelen Dışişleri Bakanı İsmail Cem ve Yunan meslektaşı Yorgo Papandreu, terörle mücadele dahil 5 konuyu üst düzeyli heyetler arasında müzakere etmek üzere anlaştılar.

Türkiye ile Yunanistan, 5 konuda, dışişleri bakanlıkları üst düzeyli görevlileri düzeyinde görüşme başlatılması konusunda anlaştılar. Görüşmelerin Temmuz ayı içinde başlatılacağı bildirildi.

Dışişleri Bakanı İsmail Cem ile Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu, Kosova Dostları Toplantısı münasebetiyle bulundukları New York'ta dün biraraya geldiler.

İki bakan arasındaki görüşme öngörülenden çok daha uzun sürdü ve iki saate yakın devam etti.

Cem ve Papandreu, toplantı sonunda ayrı ayrı yaptıkları açıklamalarda üzerinde görüşme başlatılması kararlaştırılan 5 konunun, terörle mücadele, organize suçlar ve uyuşturucu kaçakçılığı; turizm; kültürel konular; çevre sorunları ve yasadışı göç olduğunu bildirdiler.

İsmail Cem, Temmuz ayı içinde başlatılacak görüşmeler sonunda ikili hatta çok taraflı anlaşmalar imzalanmasına çalışılacağını ifade etti. Cem, Türkiye ile Yunanistan'ın, Balkanlar ve Karadeniz konularında işbirliğini geliştirme hususunda da görüşbirliği içinde bulunduklarını söyledi.

Buna karşılık Papandreu, ilk aşamada ele alınacak bu 5 konunun dışında kalan daha önemli meselelerin, ileri aşamada görüşülebileceği umudunu ifade etti.

Bakanlar dünkü görüşmede Kıbrıs sorununa sadece ufuk turu çerçevesinde değindiklerini ve özel olarak ele almadıklarını belirttiler.

Yapılacak görüşmeler konusunda büyük beklentiler içinde olmadıklarının altını çizen İsmail Cem, ‘‘Yunan meslekdaşıyla yaptığı görüşmeyi, doğru yönde atılmış olumlu bir adım’’ olarak nitelendirdi.

Yorgo Papandreu da İsmail Cem'in bu görüşüne aynen katıldığını ifade etti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!