Edwards da Obama’yı seçti

Güncelleme Tarihi:

Edwards da Obama’yı seçti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2008 00:00

Demokrat Parti’deki yarışın başlarında aday adayı olan Senatör John Edwards, Hillary’ye karşı Obama’yı desteklediğini açıkladı. Edwards, beyaz oylarda güçlü.

ABD’nin Batı Virginia Eyaleti’nde önseçim zaferi kazanmasına rağmen, Demokrat Parti başkan aday adayı Hillary Clinton "darbe üstüne darbe" alıyor.

400 dolara tıraş olan ve "metroseksüel yoksul babası" olarak tanınan eski Senatör John Edwards, Hillary’nin rakibi ve halen delege yarışında açık farkla önde giden aday adayı Barack Obama’yı desteklediğini resmen ilan etti.

Edwards, bu yıl birkaç önseçim kaybettikten sonra adaylık yarışından çekilmişti. Özellikle beyaz oylarda güçlü olan John Edwards’ın desteğinin Obama’ya ivme kazandıracağı ifade ediliyor. Edwards’ın, Obama’nın yanında "Başkan Yardımcısı Adayı" olabileceği de söyleniyor. Edwards’ın kazandığı 19 delegenin Obama safına geçmesi bekleniyor.

Grand Rapids’de Barack Obama ile birlikte halk önüne çıkan John Edwards, Clinton’ı "çelik kadın" diye niteleyip övgüler yağdırmasına rağmen, "Demokrat Parti seçmenleri tercihini yaptı, ben de yaptım" dedi. Obama’nın liderliği anladığını belirten John Edwards, "Tabandan tavana değişimi kalıcı kılmasını biliyor. İki değil tek ABD yaratmayı bilen adam var. O adam Obama" dedi.

Delege yarışında son durum

Halen, 1886 delege toplayan Obama’ya karşılık, Hillary Clinton’ın 1719 delegesi var. Obama, kurultaya kadar fikir değiştirme hakkına sahip olan süper delegeler arasında da önde gidiyor. Clinton, yapılacak son beş önseçimde farklı biçimde kazanabilirse, yaklaşık 800 süper delegeyi safına çekebileceğini düşünüyor.

Bilgi notu

Son yapılan bir kamuoyu yoklamasına göre, 4 Kasım’da, Cumhuriyetçi Parti Başkan Adayı olacağı fiilen kesinleşen John McCain ile yarışması halinde, Obama yüzde 47 oyla rakibine yedi puan fark atıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!