Ebola yakıyor

Güncelleme Tarihi:

Ebola yakıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2014 01:11

Şu ana kadar Afrika’nın çeşitli ülkelerinde 700’den fazla can alan ve dünyaya yayılmasından endişe edilen ölüdürücü Ebola virüsüne karşı bir adım daha atıldı. Liberya hükümeti, virüsün yayılmaması için, Ebola kurbanlarının cesetlerinin yakılması kararı aldı.

Haberin Devamı

DÜNYAYI korku çemberine hapseden ölümcül Ebola virüsü tehdidi devam ederken, salgından en çok etkilenen ülkelerden Liberya’da hükümet, hastalık yüzünden ölenlerin yakılması kararı aldı. Şimdiye kadar 729 can alan salgında ölüp yerleşim birimleri çevresine defnedilenlerden virüsün yayılabileceği endişesiyle alınan karar, dünden itibaren yürürlüğe girdi. Enformasyon Bakanı Lewis Brown’un devlet radyosundan duyurduğu karar, hafta sonu 20 kadar Ebola kurbanının defnedileceği bölge üzerine çıkan tartışma sonrası alındı. Sağlık görevlileri Ebola kurbanlarını başkent Monrovia’nın dışına gömmek isteyince, ölenlerin yakınlarıyla çıkan arbedeye askerler müdahale etmek zorunda kaldı.

Ebola yakıyor

DOKTOR DAHA İYİ

Haberin Devamı

Öte yandan, Liberya’da gönüllü olarak salgına karşı çalışırken Ebola virüsü kapan ABD’li doktor Kent Brantly’nin (33) tedavisinden olumlu haberler geliyor. Özel bir karantina uçağıyla ABD’nin ölümcül virüsler konusundaki en uzman tıp kurumu olan Atlanta’daki Emory Hastanesi’ne kaldırılan Brantly’nin durumunda olumlu gelişmeler olduğu öğrenildi. Hastanenin Bulaşıcı Hastalıklar bölümündeki karantina ünitesinde tedavi edilen Brantly’yle cam bir bölme ardından görüşen eşi, “Tanrı’nın ona yeniden yürüme gücü vermesi nedeniyle şükran duyuyorum” diye konuştu. ABD Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi’nin Direktörü Tom Frieden da, Brantly’nin tedaviye yanıt verdiğini açıkladı.

Salgıdan bulaşıyor

GİNE’de başlayarak Batı Afrika’da yayılan Ebola, şimdiye kadar 1300’ün üzerinde kişiye bulaştı. Henüz herhangi bir tedavi yöntemi bulunmayan kanamalı ateşli Ebola virüsü, yüzde 60 oranında ölüm riski taşıyor. Ebola, gripte olduğu gibi solunum yollarından değil, ancak insan salgılarıyla doğrudan temas hââlinde bulaşıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!