DüÅŸen Afgan uçağında Türk yolcular da var

Güncelleme Tarihi:

Düşen Afgan uçağında Türk yolcular da var
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2010 12:29

Afganistan'da Pamir Havayolları'na ait 38 yolcu ve 5 mürettebatlı bir yolcu uçağı düştü. İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı düşen uçakta 2 çalışanının bulunduğunu bildirirken, enkazına henüz ulaşılamayan uçaktaki toplam Türk yolcu sayısının 3 olduğu öne sürüldü.

Haberin Devamı

İŞTE DÜŞEN UÇAKTAKİ TÜRK YOLCULAR (Fotoğraflar: DHA)

Afganistan İçiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Zemaray BaÅŸari, Reuters ajansına yaptığı açıklamada, 38 yolcu ve 5 kiÅŸilik mürettebatın bulunduÄŸu uçağın Salang Geçidi'nde düştüğünü söyledi. Â

Başari, NATO öncülüğündeki birliklerden, insansız uçaklarla enkazın yerini belirlemeye yardım etmelerinin istendiğini belirtti.

NATO öncülüğündeki birliklerin bir sözcüsü de enkazı aramak üzere bir uçak gönderildiÄŸini bildirdi.Â

Kunduz'dan havalanan ve Kabil'e giden Sovyet yapımı Antonov 24 tipi uçağın önce kaybolduğu bildirilmiş, daha sonra Kabil'e yaklaşık 100 kilometre mesafede düştüğü kaydedilmişti.

Kazanın nedeni bilinmiyor, ancak hava koÅŸullarının etkili olabileceÄŸi ifade ediliyor. Â

Pamir Havayolları, Afganistan'da genellikle iç hat seferleri yapan 3 özel  havayolu şirketinden biri.

Haberin Devamı

UÇAKTAKİ TÜRK YOLCULAR

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Afganistan'da düşen uçakta İHH İnsani Yardım Vakfı Asya Sorumlusu Faruk Aktaş ve İHH gönüllüsü Bahattin Yıldız'ın bulunduğunu bildirdi.

Anadolu Ajansı'nın bildirdiğine göre, İHH'dan yapılan açıklamada, Aktaş ve Yıldız'ın, İHH'nın Kunduz'da açmayı planladığı yetimhaneye arsa bulmak için bölgeye gittikleri belirtildi.

Aktaş ve Yıldız'ın, gerekli çalışmalar yapıldıktan sonra Kabil'e dönmek  için Pamir Havayollarına ait uçağa bindikleri ifade edildi.

Yıldız'ın 1956 Sivas doğumlu ve beş çocuk; 1974 Iğdır doğumlu olan, 2002  yılı Pakistan İslam Üniversitesi Şeriat Fakültesi mezunu Aktaş'ın ise bir çocuk  babası olduğu açıklandı.

Düşen uçaktaki toplam Türk yolcu sayısının 3 olduğu iddia edildi.

Afganistan'daki İngiliz Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, düşen  uçakta 3 İngiliz'in olduğunyu açıkladı  Uçakta toplam 6 yabancı uyruklu yolcu olduğu belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!