Dünyadan seçmeler

Güncelleme Tarihi:

Dünyadan seçmeler
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2009 00:00

Gaz odaları detay Fransız aşırı sağcı lider Jean-Marie Le Pen, Yahudilerin tepkisini çeken sözlerini tekrarladı. Strasbourg’daki Avrupa Parlamentosu’nun dünkü bir oturumuna katılan AP milletvekili Le Pen, Sosyalist meclis grubu başkanı Alman vekil Martin Schulz’u suçladı. Schulz’un kendisini Yahudi Soykırımı’nı inkar etmekle suçladığını belirten Le Pen, "tahrik edici ithamların kurbanı olduğunu" öne sürdü. Le Pen (81), "Tek söylediğim, gaz odalarının İkinci Dünya Savaşı tarihinin bir ayrıntısı olduğuydu. Bu da çok açık bir gerçektir" dedi.

Gül’den Irak’a su vaadi
Haftabaşında Irak’a iki günlük ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Bağdat’a Türkiye’nin Dicle ve Fırat Nehirleri’ne saldığı suyu iki misline çıkarmayı vaadettiği öne sürüldü.

Çin’de YouTube yasağı Türkiye’den sonra Çin’de de video paylaşım sitesi YouTube’a yasak uygulanmaya başlandı. Yasağın nedeni ise düzmece olduğu iddia edilen Çin polislerin, bağımsızlık isteyen Tibetli göstericilere yönelik kanlı müdahalesi olduğu söyleniyor.

Putin mal varlığını açıklayacak Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev ve Başbakan Vladimir Putin yolsuzlukla mücadele çerçevesinde 1 Nisan’a kadar gelirlerini ve mal varlıklarını açıklayacak.

Beşir, Mısır’a gitti Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin Darfur krizi yüzünden hakkında tutuklama kararı çıkardığı Sudan lideri Ömer El Beşir, dün Eritre’den sonra ikinci yurtdışı gezisini Mısır’a yaptı. Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek ile görüştü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!