Dünyadan kısalar

Güncelleme Tarihi:

Dünyadan kısalar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2010 00:00

Metreslerden Papa’ya çağrı
Papa’nın başı, İtalyan rahiplerin gizli metresleriyle dertte. Rahiplerle daha önce ilişki yaşamış ya da hâlen yaşayan 40 kadın, Papa 16. Benedikt’e mektup yazarak, rahiplerin evlenme yasağının kaldırılmasını istedi.

Müslüman Facebook kurdular
Pakistanlı bir bilişim grubu, “İslâmi usûllere uygun” Facebook kurdu. Millatfacebook.com adresinde bulunan site, Facebook’ta Hz.Muhammed karikatür yarışması düzenlenmesine tepki olarak hizmete girdi.

İspanya’da peçe yasağı
İspanya’da ilk kez bir kentte peçeye yasak geldi. Ülkenin Katalunya bölgesinde bulunan Lleida kenti belediyesi, kamu binalarına burka türü giysilerle girilmesini yasakladı. İspanya’da yaklaşık 1 milyon Müslüman yaşıyor.

Uçakta tek başına kaldı
ABD’de, United Express’in iç hat seferi sırasında uyuyakalan bir kadın, uçakta tek başına kilitli kaldı. Ginger McGuire (36), kapı açılıp polis kendisine kimlik soruncaya kadar yaklaşık 15 dakika boyunca koltukların arasında yürüdüğünü belirtti. McGuire, havayolu şirketine dava açacak.

Ruslar yanlış Korkmaz’ı yakaladı
Rusların Türkiye’nin İnterpol tarafından aradığı kişi olarak tutuklanan 36 yaşındaki Türk vatandaşı Mehmet Korkmaz’ın isim benzerliği kurbanı olduğu ortaya ççıktı. Türkiye Emniyeti ile irtibata geçen Ruslar, yanlış kişi olduğunu tespit etti.

Natascha’nın dramı film oluyor
Avusturya’da 10 yaşında kaçırıldıktan sonra 8.5 yıl bir sığınakta tutulan Natascha Kampusch’un (22) hayatı filme çekiliyor. Hikayenin film hakkını Münihli film prodüktörü Bernd Echinger aldı. Bir teknisyenin kaçırdığı Natascha, yıllarca sığınakta yaşadıktan sonra kaçmayı başarmıştı.

Jirinovski’den Türkiye karşıtı atak

Rus aşırı milliyetçi Vladimir Jirinovski, Türkiye’deki otobüs kazasında 16 Rus turistin ölmesinin ardından Türkiye karşıtı kampanyaya başladı. Rus Parlamentosu’ndan “Türkiye’ye gitmeyin” çağrısı çıkartmak istiyor.

James Bond’u ilk kez bir Amerikalı yazacak

Elbisesinden Aston Martin arabasına kadar tam bir İngiliz centilmeni olan Kraliçe’nin casusu James Bond’un son romanını Jeffery Deaver adlı ünlü Amerikalı romancı kaleme alacak. Devar’in 26 romanı dünya çapında 20 milyon sattı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!