Dünyadan kısalar

Güncelleme Tarihi:

Dünyadan kısalar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2009 00:00

Kaddafi ile 40 yıl

Libya lideri Albay Muammer Kaddafi, iktidara gelişinin 40. yılını yarından itibaren bir hafta boyunca ülke çapında törenlerle kutlayacak. 27 yaşında olduğu 1 Eylül 1969’da kansız bir darbeyle Kral İdris’i deviren Kaddafi için Pekin Olimpiyatlarını andıran çapta gösteriler yapılacak. Libya Kutlamaları Haftası’nın mimarı Philippe Skaff’ın, açılış töreni için dünyanın en büyük sahnesini kurduğu bildirildi.

Olmert resmen suçlandı

İsrail eski başbakanı Ehud Olmert, savcılık tarafından resmen yolsuzlukla suçlandı. 61 sayfalık iddianamede üç kez yolsuzlukla suçlanan Olmert, cezai suçlamalarla karşılaşan ilk eski başbakan oldu. Olmert, görevi, polis soruşturması nedeniyle bırakmıştı.

Arafat’ın sağ koluna 20 yıl

İsrail askeri mahkemesi, 2002 yılında Gazze’ye silah kaçakçılığından yakalanan gemi davasıyla ilgili olarak yargılanan, Filistin’in efsanevi lideri Yaser Arafat’ın “sağ kolu” olarak bilinen Fuad Şubaki’yi 20 yıl hapse mahkum etti. 3 yıldır süren dava geçen ay kesinleşmiş ve mahkeme Şubaki’yi (70) suçlu bulmuştu.

Gabon’da seçim gecikti

Dün Gabon’da yapılan devlet başkanlığı seçimlerinde sandıklar ilan edilenden bir saat geç açılınca halk büyük tepki gösterdi. Eski devlet başkanı Ömer Bongo’nun oğlu Ali’nin seçimi kazanması bekleniyor. Fransa da eski sömürgesinde Ali’yi destekliyor. Hile söylentileri çıkarsa kan dökülmesinden korkuluyor. Sonuçlar en erken yarın açıklanacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!