Dünyadan kısalar

Güncelleme Tarihi:

Dünyadan kısalar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2009 00:00

* Moskova’dan kalkan önerisine ret Rusya, ABD’nin “İran’a karşı füze kalkanı” teklifini reddetti. Rus Dışişleri Bakanlığı, Nükleer Silahların Sınırlandırılması Anlaşması (START) karşılığında İran’a nükleer programından ötürü yaptırımların ağırlaştırılmasının kabul edilmeyeceğini açıkladı.
* Gazze’ye afrodizyak Hamas, İsrail gizli servislerini Gazze’ye afrodizyak ve uyuşturucu madde sokmakla suçladı. Gazze polisi, bölgeye, cinsel gücü artıran sakız ve içeceklerin yanısıra, uyuşturucu maddeleri de gizlice sokan İsrail’i, “genç Filistinlilerin ahlakını bozmaya çalışmakla” suçladı.
* İran’da şarkıcıya hapis “İran’ın Bob Dylan’ı” olarak bilinen Muhsin Namcu, dini kutsallara saygısızlık ettiği gerekçesiyle gıyabında beş yıl hapis cezasına çarptırıldı. Namcu, İran’ın geleneksel lavta çalgısıyla, bazı Kuran ayetlerini bestelemişti. İranlı bir din adamı, bunun üzerine “dine hakaret” davası açmıştı.
* Kaçak İsrail’de yakalandı FBI’ın en çok arananlar listesindeki bir Ku Klux Klan üyesi Tel Aviv’de yakalandı. Siyah ve Yahudi karşıtı söyleme sahip örgütün üyelerinden olan 33 yaşındaki Amerikalı Micky Louis Mayon, ABD’de polisin elinden kurtulup, turist vizesiyle İsrail’e kaçtı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!