Dünya yeni yıla kötü hava ile giriyor

Güncelleme Tarihi:

Dünya yeni yıla kötü hava ile giriyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2000 00:00

Haberin Devamı

Avrupa kıtasının özellikle batısı yeni yıla kötü hava koşullarıyla girmeye hazırlanıyor

.

İngiltere'de meteoroloji, halka bu geceden itibaren şiddetli rüzgar, yağmur ve kar uyarısında bulunurken, yeni yıl gecesi özellikleülkenin kuzeyi, Galler ve İskoçya'da şiddetli kar yağışı bekleniyor. Portekiz'de de, bu gece yeni yıl kutlamasına gideceklere şiddetli yağış ve rüzgar beklendiği uyarısı yapıldı.

İspanya'da dün geceden beri etkili olmaya başlayan, bir kişinin ölümüne, 3 kişinin kaybolmasına ve çok sayıda kişinin de yaralanmasınayol açan kötü hava koşulları ve şiddetli rüzgarın bu gece de devam edeceği bildirildi.

Göreceli olarak daha iyi hava koşullarının bulunduğu Almanya'nın başkenti Berlin'de de yeni yılı kutlama hazırlıkları sürüyor. Kentin simgesi Brandenburg kapısında saat 19.00'da (TSİ 20.00) başlayacak ve sabaha kadar sürecek kutlamalara yaklaşık 1,5 milyon kişinin katılması bekleniyor.

Haberin Devamı

Hava koşullarının daha iyi olmasının beklendiği Fransa'nın başkenti Paris, yeni yıla Pompidou merkezi ve Concorde meydanında yapılacak lazer gösterisiyle girmeye hazırlanıyor.

Son derece kötü hava koşullarının hakim olduğu ABD'nin kuzeydoğusuda yeni yıl gecesini, özellikle New York'u felç eden kar fırtınası ve kötü hava koşullarının altında geçirecek.

New York'un 3 büyük havaalanı John F. Kennedy, LaGuardia et Newark'ın kar fırtınasından ötürü kapanması nedeniyle yeni yıl için yola çıkan binlerce yolcu dünden bu yana bekliyor. Kentte kar kalınlığının yarım metreyi bulduğu belirtiliyor.

ABD'nin güneyindeki Teksas ve Arkansas eyaletlerinde hafta başındaetkili olan şiddetli fırtına nedeniyle hala binlerce kişinin elektrik ve ısınma olanaklarından yoksun olduğu bildiriliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!