‘Dünya Düzdür’ konferansı

Güncelleme Tarihi:

‘Dünya Düzdür’ konferansı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2017 19:57

Dünya’nın düz olduğuna inanan bir grup insan, ABD’nin California eyaletinde bir konferansta buluştu. Akla ve bilime aykırı bu düşüncenin peşinden gidenlere göre Dünya bir tepsi gibi dümdüz.

Haberin Devamı

ABD’de ilk kez düzenlenen ‘Düz Dünya’ konferansında devasa bir düzlükte yaşadığımıza inanan yüzlerce kişi bir araya geldi. Katılımcılar, “Ufuk çizgisine bakın, dümdüz. Dünya’nın yuvarlak olması şeytanın en büyük yalanı” gibi iddialarda bulunuyor. 400 kişinin katıldığı konferansın biletleri 249 dolardan satıldı.

‘Dünya Düzdür’ konferansı

Etkinlikte Dünya’nın tepsi gibi düz haritaları büyük ilgi gördü. YouTube’da Dünya’nın düz olduğuna yönelik yayınlar yapan Mark Sargent konferanstaki isimlerden biriydi. Sargent’in YouTube’da 40 binden fazla takipçisi var. Bu konferansa 700 km uzaktan gelenler bile oldu. ‘Düz Dünya’ düşüncesine sahip olanlara göre Dünya’nın yuvarlak olduğuna yönelik tüm kanıtlar ve uzaydan çekilen uydu görüntüleri Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) tarafından düzenlenen komplonun parçası.

Haberin Devamı

‘Dünya Düzdür’ konferansı

Biletleri yaklaşık 1000 TL’den satılan konferansta Dünya’yı dümdüz gösteren hediyelik eşyalar da ilgi gördü. Organizatörler iyi para kazandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!