Dünya Basınından

Güncelleme Tarihi:

Dünya Basınından
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 18, 2007 18:21

Haberin Devamı

Reuters
George Bush,  Ortadoğu konulu uluslararası bir toplantı yapılması çağrısında bulundu.

 
ABD başkanı G. Bush toplantının sonbaharda ABD, Filistin Yönetimi, İsrail ve şiddeti reddeden Arap ülkelerinin katılımıyla yapılmasını istediğini söyledi.
Bush'un açıklamasına göre böylesi bir toplantıda ABD'yi Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice temsil edecek.
Rice bu hafta da Orta Doğu'ya giderek İsrail ve Filistin Yönetimi liderleriyle temaslarda bulunacak.
Filistin Yönetimi lideri Abbas sık sık İsrail'le barış görüşmelerini başlatmak istediğini söylemişti.
İsrail ise bu aşamada güven artırıcı önlemleri tartışmaya hazır olsa da; taraflar arasında tartışma yaratan konuları (Kudüs'ün statüsü, mülteciler, İsrail hapishanelerindeki Filistinli mahkumlar gibi) müzakere etmekten yana değil.

Haberin Devamı

El Cezire
İran tutukladığı ABD 'li öğretim üyelerinin itiraf kasetlerini yayınlıyor .

İran tutukladığı iki İran kökenli ABD 'li öğretim görevlisinin itiraf kasetlerini yayınlayacağını duyurdu.İran kökenli Amerikalı öğretim görevlileri Haleh Esfandiari ve Kian Tajbakhsh 'ın casusluk yaptıklarına dair itiraflarının devlet  televizyonunda bu hafta yayınlanacağı haberi duyuruldu.her iki öğretim görevlisi de Mayıs ayında ayrı ayrı casusluk yaptıkları gerekçesiyle tutuklanmışlardı.
 
International Herald TribuneÂ
İngiltere 4 Rus diplomatı sınır dışı ediyor
Â
İngiltere dışişleri bakanlığı 4 Rus diplomatın sınır dışı edileceğini duyurdu. Londra ile Moskova arasındaki ilişkiler Litvinenko olayı nedeniyle bir süredir gergindi. 1996 yılında, istihbarat servisi ile anlaşmazlığa düştükten sonra İngiltere'ye sığınma talebinde bulunan 43 yaşındaki Aleksander Litvinenko, 23 Kasım'da Londra'da ölmüştü. İngiliz savcılar, Litvinenko'nun zehirlenmesiyle ilgili olarak, başka bir eski KGB ajanı olan Andrey Lugovoy'u suçlamıştı. Rusya hükümeti, Lugovoy'u iade edilmesi için Londra'nın yaptığı çağrıları reddetmişti.
Rus elçiliğinde görevli diplomatların Litvinrnko olayıyla bağlantılı Rus istihbarat görevlileri olduğu ileri sürülmekte.İngiltere Başbakanı Gordon Brown, Rusya'nın Londra Büyükelçiliği'nde görevli Rus diplomatların sınırdışı kararıyla ilgili soruları yanıtlarken, Moskova'yla iyi ilişkiler kurmak istediklerini söyledi.

 


 
Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!