Dünya basınından

Güncelleme Tarihi:

Dünya basınından
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 14, 2007 12:23

Haberin Devamı

Deutsche Welle –Almanya’nın Sesi : Sezer ‘in Mektubu

Cumhurbaşkanı Sezer, Almanya Cumhurbaşkanı Köhler’e mektup göndererek, Göç Yasası’nın Almanya’da yaşayan Türk toplumunun önerileri dikkate alınmadan hazırlandığını ve bu yüzden de rahatsızlık yarattığını belirtti.
BaÅŸkent Berlin’de PerÅŸembe günü düzenlenen, göçmenlerin Alman toplumuna entegrasyonunu kolaylaÅŸtıracak adımlar içiren Ulusul Uyum Planı’nın açıklandığı 2. Uyum Zirvesi’nin sonuçları ve Türk Toplumu (TGD), Diyanet Ä°ÅŸleri Türk Ä°slam BirliÄŸi (DÄ°TÄ°B), Türkiye VatandaÅŸları Konseyi (RTS) ve Almanya Türk Veliler BirliÄŸi Federasyonu’nun (FÖTED), yeni Göç Yasası’nı protesto amacayla zirveye katılmamış olmaları Almanya’da tartışılmaya devam ediyor.Â
Bu tartışmalara Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer de dahil oldu. Sezer, Almanya'da onay süreci halen devam etmekte olan Göç Yasası’ndaki değişikliklerle ilgili yeni kanun hakkında Almanya Cumhurbaşkanı Horst Köhler'e bir mektup gönderdi.

Haberin Devamı

Reuters : İngiltere ABD’den uzaklaşıyor
İngiltere’de yeni hükümet, dış politikada ABD’ye daha mesafeli duracağı haberlerini yalanladı. Başbakan Gordon Brown’a çok yakın bir politikacı olan Uluslararası Kalkınma Bakanı Douglas Alexander, Washington'da yaptığı konuşmada, tek yanlı ve askeri güç üstünlüğüne dayalı dış politika anlayışını eleştirmiş, müttefiklerle işbirliğine önem veren çok taraflı bir dış politika izlenmesi gerektiğini söylemişti. Ancak Başbakan Brown, İngiliz medyasına yaptığı açıklamada, tıpkı Tony Blair gibi Ameirkan yönetimi ile yakın işbirliği içinde çalışmaya devam edeceğini söyledi.

El Cezire :Müşerref’i protesto eden binlerce kiÅŸi cihat çaÄŸrısı yaptıÂ

Pakistan’da radikal İslamcı gruplar, Peşaver, Lahor ve Karaçi’de Cuma namazı çıkışında düzenledikleri gösterilerde, Devlet Başkanı General Pervez Müşerref’i protesto etti. Radikal gruplar, başkentteki Lal Camisi’ndeki Taliban yanlısı militanların işgaline askeri operasyonla son veren Müşerref’ten intikam alacaklarını söylediler.
Güvenlik güçleri, terör örgütü El Kaide’nin saldırı tehdidi sonrasında geniş güvenlik önlemleri aldı. Devlet Bakanı Müşerref ise, televizyondan halka hitaben yaptığı konuşmada, terörist ve aşırı gruplarla mücadelede kararlı olduğunu vurguladı. General Müşerref, din adamlarına da, ülke genelindeki medreselerde aşırılıklardan uzak ve gerçek İslami değerler temelinde eğitim vermeleri çağrısında bulundu.
 
The Newyork Times: Ortadoğu Dörtlüsü Lizbon’da buluşacak

Ortadoğu Dörtlüsü, gelecek hafta Portekiz'in başkenti Lizbon'da bir araya gelmeyi planlıyor. AB Dönem başkanlığını yürüten Portekiz'in Dışişleri Bakanlığı, gelecek perşembe yapılması planlanan toplantıya Dörtlüyü oluşturan ABD, AB, BM ve Rusya'dan üst düzey yetkililerin katılacağını duyurdu. Sözcü, Ortadoğu Dörtlüsü'nün özel temsilcisi olan Tony Blair'in toplantıya katılıp katılmayacağının henüz kesinlik kazanmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Financial Times :  "Türk ordusu bilinmeyene doğru ilerliyor"
Gazete yazarlarından Vincent Boland, genel seçimi tetiklediğini belirttiği ordunun bu kez  zarar vermiş olabileceğini söylüyor. Boland'a göre ordunun 27 Nisan'da yaptığı ve bazı kesimlerce "elektronik muhtıra" olarak adlandırılan açıklama, tartışmalı şekilde, beklenmeyen ya da en azından arzulanmayan iki gelişmeye neden oldu:
"Birincisi Adalet ve Kalkınma Partisi'ne destek, büyük oranda arttı. İkinci olarak da ordunun açıklaması, ültimatomu destekler görünen muhalefetteki görünüşte sosyal demokrat Cumhuriyet Halk Partisi'nin güvenilirliğine zarar verdi. Açıkça laik bir parti olduğunu beyan eden CHP orduyla o kadar özdeşleşti ki, bazen ordunun siyasi kanadı gibi görünüyor." 'Kadınlara yönelik reformlar AKP'ye oy kaybettirebilir'

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!