Dubai'den dalgıç kıyafetiyle kaçtı

Güncelleme Tarihi:

Dubaiden dalgıç kıyafetiyle kaçtı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2009 00:00

Dalgıç kıyafetiyle çarşafın içinde gizlenen bir Fransız casusu, Dubai’den müthiş kaçış planını gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Dalgıç kıyafetiyle çarşafın içinde gizlenen bir Fransız casusu, Dubai’den müthiş kaçış planını gerçekleştirdi.

Dolandırıcılıktan hüküm giydiği için işkence tehlikesiyle karşı karşıya kalan Herve Jaubert, Arap köylüler Cuma namazındayken motorlu lastik botunu boş bir plaja indirerek Birleşik Arap Emirlikleri’nden kaçtı.

Eski bir Fransız deniz subayı ve casusu olduğu için çok iyi hazırlık yapan Fransız, Fransa’dan kaçak getirdiği dalış takımlarını bir gece önce kaldığı otelde giyip kendini siyah bir çarşafın içinde saklayarak plaja gitti.

Dubaiden dalgıç kıyafetiyle kaçtı
Herve Jaubert böyle hazırlandı.
Plajdan sualtından yüzerek yakındaki bir sahil muhafaza istasyonuna giden Herve Jaubert, bölgede tek olan sahil güvenlik botunun yakıt borularını kesti.Bir gün sonra botuyla  6 saat yol alarak hedefine ulaştı. Fransız casus, Birleşik Arap Emirlikleri karasuları dışında bekleyen eski bir arkadaşının teknesine çıkınca derin bir nefes aldı.

Herve Jaubert, Dubai gizli polisinin bir yıl önce burnuna iğne sokarak kendisine işkence yapmakla tehdit ettiğini ileri sürdü. Florida’daki yeni evine gider gitmez kaçış öyküsünü anlatan Herve Jaubert’in bu sonbahar kitabını yayınlayacağı öğrenildi. BAE ise Fransızı yalancılıkla ve dolandırıcılıkla suçladılar

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!