Dokuz canlı olsam

Güncelleme Tarihi:

Dokuz canlı olsam
Oluşturulma Tarihi: Şubat 29, 2008 00:00

Ünlü İspanyol yazar Juan Goytisolo, İstanbul’a olan hayranlığını "Kedi gibi 9 canlı olsam bir hayatım hiç şüphe yok ki İstabul’da geçecer" diyerek belirtti.

Goytisolo, "sokaklarında kilometrelerce yürüdüğü, her sokağını bildiği ve kendisini çok fazla etkileyen şehirlerden biri olarak gördüğü İstanbul’a hayran olduğunu" ifade etti.

Goytisolo, Türkiye’yi "farklıklıları, karmaşıklıkları olan, olağanüstü güzel ve büyük bir ülke" olarak niteledi. İspanyol yazar, defalarca ziyaret ettiği İstanbul için de "Kedi gibi 9 canlı olsam bir hayatım hiç şüphe yok ki İstabul’da geçer" diye konuştu. Türkiye’nin "her zaman özel duygular beslediği" bir ülke olduğunu ifade eden Goytisolo, 1980 yılında Kapadokya’da bulunduğu sırada ordunun yönetime müdahalesiyle ilgili bir anısını şöyle anlattı:

"Ürgüp’te sokağa çıktığımda polis kimseye izin vermiyordu. Meydandaki kalabalığın arasından koşarak kendimi komiserliğin içine attım. İspanyol yazar olduğumu ve Kapadokya için geldiğimi söyledim. Bana yazılı bir izin belgesi verdiler. Tüm Kapadokya’yı tek başıma dolaştım. Her yer bomboştu, hayatımın en unutulmaz turuydu. Polisin verdiği o izin belgesini hala saklarım."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!