Dokuz bebeğini öldürdü 14’üncüye hamile

Güncelleme Tarihi:

Dokuz bebeğini öldürdü 14’üncüye hamile
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2005 01:14

Dokuz bebeğini öldürdü 14’üncüye hamile
Almanya, doğurduğu 13 bebeğinden dokuzunu öldüren 39 yaşındaki anne Sabine H.’yi konuşuyor. Dokuz çocuğunu doğurduktan hemen sonra gömen kadının 14. çocuğuna da altı aylık hamile olduğu anlaşıldı.

ALMAN polisinden alınan bilgiye göre, sorgusunda iki çocuğunu öldürdüğünü itiraf eden Sabine H., diğer çocuklarını öldürüp öldürmediğini ise hatırlamadığını söyledi. Ülkede büyük infial yaratan olaya televizyon ve gazeteler geniş yer verdi. Ülkeyi dehşete düşüren olay Brandenburg Eyaleti sınırları içinde bulunan Brieskow-Finkenheerd kasabasında yaşandı. Çocuklarının katili Sabine H.’nın işlediği sanılan cinayetler komşusunun bahçede insan kemiği bulmasından sonra polisi harekete geçirmesi ile ortaya çıktı. İhbarı değerlendiren polis, bahçede yaptığı aramada kullanılmayan bir akvaryum ve saksılara saklanmış çok sayıda insan kemiği buldu. Olaya el koyan Frankfurt an der Oder savcılığı daha önce bu evde oturan Sabine H’yı 1988 ile 2004 yılları arasında dünyaya getirdiği 9 çocuğunu doğumdan hemen sonra öldürüp gömdüğü iddiası ile tutuklattı. 1987 ile 2004 yılları arasında çok sayıda erkekle birlikte olan Sabine H.’nin, içki bağımlısı olduğu ve farklı erkeklerden defalarca hamile kaldığı öğrenildi. Cani annenin, üçü 20, 19, 18 yaşlarında, biri de 18 aylık dört çocuğu olduğu da belirlendi.

Fransa’da toplu bebek mezarı

FRANSA’da bir hastanenin morgunda, yaklaşık 20 yıldır yasadışı olarak tutulan 351 bebek cesedi ve cenin bulunması üzerine yetkililer soruşturma başlattı. Sağlık Bakanı Xavier Bertrand, yaptığı açıklamada, Saint-Vincent-de-Paul Hastanesi’ndeki bulgular üzerine ön soruşturma başlatıldığını söyledi. Paris’in güneyindeki hastaneyi ziyaret eden Sağlık Bakanı Bertrand, olaydan büyük üzüntü ve kızgınlık duyduğunu belirterek, ‘Bu durum gerçeği ortaya çıkarmamızı zorunlu kılıyor’ diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!