Doğum gününü ‘kasvetli bir havada’ kutladı

Güncelleme Tarihi:

Doğum gününü ‘kasvetli bir havada’ kutladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2017 11:38

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, son aylarda ülkesinin ‘korkunç trajediler’ yaşadığını belirterek, geleneksel olarak resmi doğum günü kutlamalarının yapıldığı günün bu yıl ‘çok kasvetli bir havada’ geçtiğini bildirdi.

Haberin Devamı

KRALİÇE 2. Elizabeth, resmi doğum günü sebebiyle bir mesaj yayımladı. Kraliçe mesajında, “Bugün (cumartesi günü) geleneksel olarak kutlama günüdür. Ancak bu yıl, ülkenin çok kasvetli havasını hissetmemek oldukça güç. Son aylarda ülke, korkunç trajedilere tanıklık etti. Sınandığı bir dönemden geçen Birleşik Krallık, bu zor günlerde güçlü durmaktadır. Üzüntümüzde birleşerek, yaralanma ve kayıplar nedeniyle bu olaylardan korkunç bir şekilde etkilenenlerin hayatlarını yeniden kurma çabalarına destek olma konusunda da aynı şekilde kararlıyız” dedi.
Ayrıca Manchester ve Londra’daki terör olayları ile salı geceki yangının mağdurlarına yaptığı ziyaretlerde, yardıma ihtiyacı olanlara destek vermek için halkın hızla harekete geçmesinin kendisini derinden etkilediğini bildirdi.

Haberin Devamı

1805 YILINDAN BU YANA

İngiltere’de 1805’den bu yana kraliyetin başındaki kişinin doğum günü, haziran ayının ikinci cumartesi yapılan resmi törenlerle kutlanıyor. 21 Nisan 1926’da doğan Kraliçe 2. Elizabeth, 1952’den beri İngiliz kraliyet tahtında bulunuyor. Bu kapsamda cumartesi günü yapılan kutlamalar çerçevesinde de her yıl olduğu gibi Londra’daki Buckingham Sarayı yakınında atlı geçit töreni yapıldı. Tören başlamadan önce Kraliçe Elizabeth, yangında hayatlarını kaybedenlerin anısına düzenlenen bir dakikalık saygı duruşuna önderlik etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!