Doğudan Batıya 2023 coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Doğudan Batıya 2023 coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2023 07:00

Dünya; Ukrayna savaşı, artan enerji maliyeti ve enflasyon, Kraliçe Elizabeth’ten Papa 16’ncı Benedictus’a önemli ölümlerin yaşandığı zorlu bir yılı geride bırakırken, daha iyi şeyler umduğu 2023’ü havai fişeklerle karşıladı.

Haberin Devamı

SİDNEY: Pasifik ülkesi Kiribati, yeni yılı ilk karşılayan ülke oldu. Hemen peşinden Yeni Zelanda ve Avustralya’da halk, yeni yılın gelişini havai fişek gösterileriyle kutladı. Sidney Liman Köprüsü üzerinden 7 bin, Opera Binası’ndan ise 2 bin havai fişek atıldı.

KİEV: Rus saldırılarının sürdüğü Ukrayna’nın başkenti Kiev’de yeni yıla giriş büyük ölçüde sessizdi. Gece 23’ten sabah 5’e kadar sokağa çıkma yasağı uygulanan kentte, sık sık elektrik kesintileri de yaşanıyor.

PARİS: Fransa’nın başkentinde binlerce kişinin buluşma noktası Şanzelize Caddesi oldu. Polis kutlamalara bir milyon kişinin katıldığını açıkladı. Bu, katılımın, salgın öncesine döndüğü anlamına geliyor.

RİO DE JANEİRO: Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde Copacabana plajı, kısa bir havai fişek gösterisi için birkaç bin kişilik kalabalığı ağırladı. Kutlamalara katılım, bu yıl da COVID-19 salgını endişesiyle sınırlı kaldı.

Haberin Devamı

DUBAİ: Körfez ülkelerinde ise en görkemli kutlamanın adresi Dubai kentindeki 830 metrelik Burj Khalifa gökdeleni oldu.

 

GÖKYÜZÜ AYDINLANDI

Londra’da Thames Nehri boyunca toplanan 100 binden fazla kişi, havai fişek gösterisinin tadını çıkardı. Eylül ayında ölen Kraliçe 2’nci Elizabeth’in anısına dron gösterisi de yapıldı. Belediye
Başkanı Sadiq Khan, Avrupa’daki en büyük kutlamanın 12 bin havai fişek atılan Londra’da yapıldığını söyledi.

KONFETİ YAĞMURU

New York’ta eğlencenin adresi Times Meydanı oldu. Binlerce kişinin toplandığı meydanda devasa ekranlarda yapılan geri sayımın ardından konfeti yağmuru başladı. ABD’de yeni yıla en son, dün TSİ 13:00’a kadar bekleyen Hawaii eyaleti merhaba dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!