Diyene bak

Güncelleme Tarihi:

Diyene bak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2011 00:00

Mısır’daki olaylar baskıcı rejimin doğal sonucu. Yaşanan süreci doğal karşılıyorum.

Haberin Devamı

BİR YANDA DEVRİM DİĞER YANDA HAYAT MEYDANI / FOTO GALERİ

ULUSLARARASI Ceza Mahkemesi’nin ülkesinin Darfur kentindeki katliamlardan sorumlu tutarak mahkûmiyet kararı verdiği Sudan Devlet Başkanı Ömer El Beşir, Mısır’da Hüsnü Mübarek yönetimine karşı halkın başkaldırısını “doğal” buldu.
Sudan’ın Darfur Kenti’ni 150 yataklı hastanenin temelini atmak üzere ziyaret eden Devlet Bakanı Faruk Çelik, gezisinin 3’üncü gününde Ömer El Beşir tarafından kabul edildi. Bakan Çelik, Beşir’le görüşmesini dönüşte uçakta şöyle anlattı:
Sürecin uzaması sıkıntı yaratır
“Sayın Beşir, Mısır’da halkın ve muhalefetin hiç dikkate alınmadığını, seçimlerin de usulüne göre yapılmadığını belirterek, ‘Dolayısıyla halkın tepkisini ve yaşanan süreci doğal karşılıyorum’ dedi. Mısır’daki baskıcı anlayışın, İsrail ile ilişkilerde gerekli olan halkın desteğinde ciddi sorunlara, travmalara neden olduğunu, bunun bir yansıması olarak yaşananların doğal olduğu babında bir değerlendirme yaptı. Ben Türkiye’nin bu konudaki net tavrını kendisine ilettim. El Beşir ise ‘Süreç uzamamalı, ne olacaksa olmalı. Belirsizliğin devam etmesi bölge için de Mısır için de sıkıntı oluşturur. Ne olacağı belli olmayan Mısır’daki kaotik ortam devam ederse ekonomik ve istikrar açısından sıkıntı yaratır’ dedi.”
Sudan’da sorun yok
Çelik, “Kendi ülkesinde halk isyanından endişelendiği gözleminiz oldu mu?” sorusuna ise şu karşılığı verdi: “Hayır, kendi ülkesiyle ilgili kaygı gözlemim olmadı. Kendisi için sıkıntı görmüyorum. İki gün önce Sudan’da bir mitingdeki konuşmasını TV’den izledim. Gayet kalabalıktı ve kendinden emindi.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!