Dışişleri Büyükelçi’yi uyardı... Norveç polisi Kuran yakmaya izin vermedi

Güncelleme Tarihi:

Dışişleri Büyükelçi’yi uyardı... Norveç polisi Kuran yakmaya izin vermedi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2023 07:00

Norveç’in Ankara Büyükelçisi, bu ülkede Kuran yakma eylemi gerçekleştirileceğinin öğrenilmesi üzerine dün Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı.

Haberin Devamı

Gelişme sonrası Oslo yönetimi, eyleme izin vermeyeceklerini bildirdi. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre Türk Dışişleri yetkilileri, Norveç’in “açıkça nefret suçu niteliğindeki söz konusu eyleme izin vermesini” kınadı. Eylemin önlenmesi istendi. Konuya dair açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da “İsveç, Hollanda ve Danimarka’da olanları gördünüz. Aynısı Norveç’te olacaktı. Bugün, Norveç Büyükelçisini bakanlığımıza çağırdık, verdikleri izni iptal ettiler” dedi.

OSLO POLİSİ AÇIKLAMA YAPTI

Bu gelişme sonrası Oslo polis müdürü Martin Strand, başkentteki gösteriye “güvenlik kaygısıyla” izin vermeyeceklerini bildirdi. Strand, Kuran yakmayı “siyasi eylem” olarak niteledi ancak güvenlik endişeleri olduğunu belirtti. Açıklama, Türk Dışişleri’nin uyarısından saatler sonra geldi. Polisin eylemini yasakladığı grup, bugün Oslo’daki Türk Büyükelçiliği önünde Kuran yakmayı planlıyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!