Dışişleri Bakanı Fidan: Ramazan öncesi ateşkes arzusu var

Güncelleme Tarihi:

Dışişleri Bakanı Fidan: Ramazan öncesi ateşkes arzusu var
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2024 07:00

Antalya’da üç gün süren Diplomasi Forumu’na, Gazze’de ateşkes çabaları ve çözüm arayışı damgasını vurdu. Forumun son gününde basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze’de insani yardımların ulaştırılması konusunda yeni önlemler alma zamanı geldiğini söyledi.

Haberin Devamı

‘ADIM ATILMALI’

Gazze’de ateşkese yönelik görüşmelerin arabulucular arasında sürdüğünü hatırlatan Fidan, forumda da süreçte “aksayan tarafların neler olduğunun konuşulduğunu” belirtti. “Genel olarak ramazandan önce bir ateşkese ulaşılması konusunda çok ciddi bir arzu ve çaba var” diyen Dışişleri Bakanı, “Açlık ve hastalığın kol gezdiği Gazze’de yardımların ulaştırılması için neler yapılabilir bunlar önem kazandı. Artık uluslararası toplumun yerleşik ifade edilen şu andaki uygulamaları bir kenara bırakıp, tek taraflı adım atılması gerektiğine inanan arkadaşlarımız var. Biz de bunu destekliyoruz. Birilerinin iznini bekleyerek 2 milyondan fazla insanın sessiz ölümüne şahit olmak anlamına geliyor” diye konuştu.

ERDOĞAN-ABBAS GÖRÜŞMESİ

Konuyla ilgili Hürriyet’e bilgi veren kaynaklar havadan yardım çabalarıyla ilgili Türkiye’nin komşu ülkelerle temaslarda bulunduğunu belirtti. Yarın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas arasında gerçekleşecek görüşmede bu konu, ateşkes çabaları ve yaklaşan ramazan ayında yapılabilecekler ele alınacak.

Haberin Devamı

BELEK’TE DİPLOMASİ MARATONU TAMAMLANDI

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Antalya Diplomasi Forumu (ADF) dün tamamlandı. 3 gün süren Forum’da 148 ülkeden 4 bin 700 kişi katıldı. 19 devlet ve hükümet başkanı, 64 bakan, 57 üst düzey uluslararası kuruluşunun temsilcilerinin yer aldığı ADF’de küresel ve bölgesel sorunlar, terörle mücadele, enerji güvenliği, göç gibi başlıklarda toplam 47 oturum düzenlendi. Bu yılki Forum’un bir numaralı gündem maddesi İsrail’in Gazze’ye yönelik devam eden saldırıları oldu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ADF kapsamında 11 görüşme yaptı, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ise 32 mevkidaşıyla görüştü.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!