Diktatöre ölüm

Güncelleme Tarihi:

Diktatöre ölüm
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2007 00:00

Tahran Üniversitesi’nde dün Cumhurbaşkanı Ahmedinejad taraftarı öğrencilerle muhalifler arasında arbede çıktı. Muhalif gençler, "Diktatöre ölüm. Ahmedinejad Pinochet, İran Şili olmayacak" diye sloganlar attı.

İRAN Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, dün akademik yıl açılışı için gittiği Tahran Üniversitesi’nde bir grup öğrenci tarafından protesto edildi. Öğrenciler Ahmedinejad’a, "Diktatöre ölüm" diye bağırdı. 100 kadar muhalif öğrenci "Utanmaz ikiyüzlü. Üniversiteden defol" diye pankart açtı ve "Ahmedinejad, Pinochet. İran, Şili olmayacak" diye slogan attı.

Olaylar şöyle gelişti: Ahmedinejad’ın, Tahran Üniversitesi akademik yıl açılışına katılacağını haber alan öğrenciler, konuşmayı dinlemek için salona girmek istedi. Ancak, Ahmedinejad muhalifi bir grup öğrencinin salona girişine izin verilmemesi üzerine, Ahmedinejad taraftarları ile muhalifler arasında arbede çıktı.

Muhalif grup, "Diktatöre ölüm" sloganları atarken, karşı taraf da "Devrimci cumhurbaşkanı seninleyiz" diyerek Ahmedinejad’a destek verdi. Salona girerek konuşmayı dinlemek ve Ahmedinejad’a soru sormak istediklerini ifade eden muhalif öğrenciler, bunu izin verilmemesi üzerine, "Columbia Üniversitesi öğrencileri soru soruyor, biz niye soramıyoruz?" diyerek tepki gösterdiler.

Ahmedinejad’ın salonda konuştuğu sırada iki grup arasındaki kavganın devam ettiği belirtilirken, muhalif öğrenciler, son zamanlarda üniversitelere yönelik baskının arttığını ileri sürerek, görevlerine son verilen üniversite öğretim üyelerinin geri dönmelerini ve tutuklanan öğrencilerin serbest bırakılmasını istediler.

MÜNAFIKLAR DIŞARI

Bunun üzerine Ahmedinejad taraftarları da "Münafıklar dışarı" diye slogan attı. Polis, karşıt görüşlü öğrenciler arasındaki kavgayı engelleyebilmek için gözyaşartıcı bomba kullandı. Ahmedinejad’ın konuşmasını canlı vereceğini açıklayan devlet televizyonu, daha sonra teknik arıza gerekçesini öne sürerek, konuşmayı yayınlamadı. Ahmedinejad, daha önce de Emir Kebir Üniversitesi’nde konuşurken, bir grup öğrenci tarafından protesto edilmiş ve resimleri yakılmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!