Diana'yı kovalayan paparazzilere ceza

Güncelleme Tarihi:

Dianayı kovalayan paparazzilere ceza
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2006 10:12

Prenses Diana ve Dodi El Fayed'in fotoğraflarını çeken üç paparazziye “özel yaşama müdahale” suçundan para cezası verildi.

Mısırlı işadamı Muhammed El Fayed, Fransız temyiz mahkemesinin, Paris'te meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Prenses Diana ve sevgilisi olan oğlu Dodi El Fayed'in fotoğraflarını çeken üç paparazzinin, “özel yaşama müdahale” suçundan bir avro sembolik para cezasına çarptırmasından memnun olduğunu açıkladı.

El Fayed, mahkemenin paparrazzileri sembolik para cezasına çarptırmış olmasına rağmen, yargıç Herve Stephan'ın idaresindeki soruşturmanın geçerliliği hakkında şüpheleri bulunduğunu belirttiği yazılı açıklamasında, “Hep yargıç Stephan'ın haksız olduğunu söyledim. Soruşturması iyi idare edilmedi ve sonuçları da çarpık” ifadesini kullandı.

Mısırlı işadamı, “Gerçeği ortaya çıkarmak için bu kadar çok cephede bunca zamandır mücadele ediyor olmak cesaret kırıcı, ama ben, iktidardaki insanlar yüzünden karşılaştığım düşmanlık ve muhalefete rağmen yürüttüğüm her bir mücadelenin beni biraz daha gerçeklere yaklaştırmasından cesaret alıyorum. İngiliz halkından aldığım engin destek de beni teşvik ediyor” ifadesini kullandı.

El Fayed, oğlu ve Prenses Diana'nın öldürüldüğünü ve paparazzilerin de cinayeti örtbas etmek için kullanıldığına ilişkin tezini bir kez daha yineleyerek, “Er ya da geç olayların üzerindeki sır perdesini kaldırmayı ve böyle korkunç bir suçu kimlerin işlediğini ortaya çıkarmayı başaracağım” dedi.

Prenses Diana, sevgilisi Dodi El Fayed ve şoförleri Henri Paul, Paris'te 31 Ağustos 1997'teki bir trafik kazasında hayatlarını kaybetmişlerdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!