Diana, Müslüman olmak istemiş

Güncelleme Tarihi:

Diana, Müslüman olmak istemiş
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 1997 00:00

Haberin Devamı

Prenses Diana'nın Müslüman olmak istediği öne sürüldü. Pakistanlı İmam Abdülkadir Azad, Prenses Diana'nın İslam dinin sevdiğini ve Müslüman olmak istediğini söyledi. Lahor Camii İmamı Azad, The Nation gazetesine yaptığı açıklamada, ‘‘Diana İslam dinine eğilimi olduğu için Batı'da eleştiriliyordu'' diye konuştu.

1991'de Lahor Camii'ni ziyareti sırasında Galler Prensesi'ne ‘‘İslam dinini seçmesini'' önerdiğini söyleyen İmam Azad, ‘‘Ancak o, bunu bir Müslüman erkeğin desteğiyle yapmak istediğini söylemişti'' diye konuştu.

Azad, Diana ile beraberinde trafik kazasında ölen Mısırlı sevgilisi Dodi el Fayed ilişkisi hakkında yorum yapmadı. Pakistan basını, dün, Diana'nın Lahor Camii'ni ziyareti sırasında çekilen fotoğraflara geniş yer verdi.

Prenses Diana'nın Spectator Dergisi'nde bir süre önce yayınlanan röportajında ‘‘Önümüzdeki günlerde türban takacak mısınız?'' sorusuna, ‘‘Hayır'' yanıtını vermiş ve mutsuz bir evliliğin ardından yeni bir aşk konusunda temkinli davrandığı yorumları yapılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!