DeSantis başkan adaylığı yarışından Trump'a destek vererek çekildi

Güncelleme Tarihi:

DeSantis başkan adaylığı yarışından Trumpa destek vererek çekildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2024 15:39

Florida Valisi Ron DeSantis, eski başkan Donald Trump’ı desteklediğini söyleyerek Cumhuriyetçi Parti’de başkan adaylığı yarışından çekildi.

Haberin Devamı

DeSantis 15 Ocak'ta Iowa’da yapılan ilk ön seçimde oyların yüzde 21,2'sini alarak, yüzde 19,1 oy alan Nikki Haley’in az farkla önünde ikinci olmuştu. Trump ise oyların yüzde 51’ini alarak ön seçimi kazanmıştı.

Ön seçimin ardından DeSantis ikinciliğini kutlasa da, son aylarda vaktinin ve parasının önemli bölümünü bu eyaletin 99 seçim bölgesini tek tek gezmeye harcayan Florida Valisi için bu sonuç başarısızlık olarak görülmüştü.

Yarın New Hampsire eyaletinde yapılacak ikinci ön seçim öncesi yapılan kamuoyu araştırmalarına göre DeSantis’in oy oranı yüzde 10'un altındaydı.

DeSantis, Cumhuriyetçi seçmenlerin Trump’a bir şans daha vermekte kararlı olduğunu, bu yüzden kendisinin de Trump’ı destekleyeceğini açıkladı.

Eski başkan ile aralarında görüş ayrılığı olduğunu hatırlatan DeSantis, yine de Trump’ın ABD Başkanı Joe Biden’dan üstün olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

Bu açıklamaya New Hampsire’daki miting konuşmasında değinen Trump, DeSantis’in destekçilerinin çoğunun kendisine oy vereceğini tahmin ettiğini söyledi, “Ama onlara ihtiyacımız yok” dedi.

Böylece Trump’ın karşısında tek Cumhuriyetçi aday ABD'nin eski Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Nikki Haley kaldı.

Haley, ABD Başkanı Joe Biden’ı durdurabilecek tek kişinin kendisi olduğunu söyledi.

CNN’e konuşan Haley, “Bu yarışta iki kişi var. İstediğimiz şey de buydu, pes etmeyeceğiz” dedi.

Trump’ın kampanya yöneticileri ise Haley’i “Önce Amerika hareketini durdurmak için her şeyi yapacak küreselcilerin ve Demokratların adayı” diye niteledi.

DeSantis de Haley için “Geçmiş dönemlerin Cumhuriyetçisi, korporatizm savunucusu” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!