Deprem yolu böyle yuttu

Güncelleme Tarihi:

Deprem yolu böyle yuttu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2009 00:00

Kosta Rika’da meydana gelen deprem, toprak kaymasına yol açtı. Dağlık bölgedeki bir köyün yarısı ve altından geçen asfalt göçtü. Depremde en az 30 kişinin öldüğü belirtiliyor.

Haberin Devamı

MERKEZ üssü başkent San Jose’nin 35 kilometre kuzeybatısındaki dağlık bölge olan 6.1 şiddetindeki deprem, halkta büyük paniğe neden oldu. Depremle birlikte oluşan toprak kayması, insanları diri diri toprağa gömdü. Altyapı ve konutlara önemli çapta hasar meydana geldi. Vara Blanca’da bir köyün yarısı kayan dağ ile birlikte göçtü. Yolun bir bölümü de çökünce, araçlar uçuruma yuvarlandı. Deprem yüzünden en az 45 kişinin de kayıp olduğu bildirildi.

Mucizevi kurtuluş

Deprem felaketinde mucizevi bir olay da yaşandı. Cinchona kasabası yakınlarında Belçikalı bir çift ile 4 ve 9 yaşındaki çocukları, La Paz şelalelerini seyrediyordu. Ailenin üzerinde bulunduğu platform deprem sırasında çöktü. Çift ve çocukları, tam 20 metre yükseklikten düştüler. Ancak hepsi de ufak tefek sıyrıklarla kurtuldu. Her yıl yüzlerce turistin bölgeyi ziyaret ettiği belirtiliyor. Depremin ardından, bölgede bulunan 300 kadar turistle iletişim kesildi.

Haberin Devamı

Deprem yolu böyle yuttu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!