Deprem yetimleri evlat ediniliyor

Güncelleme Tarihi:

Deprem yetimleri evlat ediniliyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2008 00:00

Çin’in güneybatısını pazartesi günü vuran 7.9 büyüklüğündeki depremin ardından ölü sayısı 50 bini aşarken, ülkedeki "tek çocuk" politikası nedeniyle ailelerinin gözbebeği olarak büyütülen binlerce çocuk, bir anda annesiz ve babasız kaldı. Hükümet, deprem yetimlerinin yabancılar tarafından da evlat edinilmesini kolaylaştıracak düzenlemeler hazırlıyor.

Haberin Devamı

Depremin son fotoğrafları...

Çin’in resmi haber ajansı Xinhua, depremin ardından Vatandaşlık İşleri Bakanlığı’na bağlı yerel ofislere getirilen binlerce yetimin, "nitelikli insanlara" evlatlık olarak verileceğini bildirdi. Yeni düzenlemeler, yabancıların da evlat edinebilmesini kolaylaştıracak. Yabancı kişi ve kurumların, yetimlere büyük ilgi gösterdiği bildiriliyor.

Son 10 yılda 50 bin Çinli çocuğun yabancılar tarafından evlat edinmesi üzerine, Pekin, 2006 yılı sonunda bu süreci zorlaştırmıştı. Bir yabancının, Çinli bir bebek evlat edinebilmesi için "sağlam bir evliliğe ve iyi bir mali duruma" sahip olması, ayrıca "aşırı kilolu" olmaması gerekiyor.

4 gün sonra 33 mucize

ÇİN’deki depremin dördüncü gününde Beyçuan bölgesinde 33 kişinin enkazın altından sağ kurtarıldığı açıklandı. Depremin yerle bir ettiği kentte bir ortaokul öğrencisi okul binasından sağ çıkarılırken kurtarma ekiplerinin umutla toprağın altından ses duymaya çalıştığı belirtiliyor. Devlet televiyonunun haberine göre dün sağ kurtarılan 46 yaşındaki Peng Zhijun, dört gün boyunca peçete yiyip sigara ve kendi idrarını içerek hayatta kaldığını söyledi. Yetkililer umutların tükendiği son ana kadar kurtarma çalışmalarının süreceğini belirttiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!