Deprem değil tanker kazası

Güncelleme Tarihi:

Deprem değil tanker kazası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2007 00:00

Kaliforniya’da bir otoyol köprüsü, benzin dolu tankerin direğe çarpıp infilak etmesi sonucunda çöktü. Mucize eseri kimsenin ölmediği facia sonrası olağanüstü durum ilan edildi.

ÇÖKEN OTOYOL KÖPRÜSÜ - Video

ABD’nin Kaliforniya Eyaleti’ndeki çevreyolunun San Francisco-Oakland Körfezi Köprüsü üzerinde önceki gün 32 bin 500 litre benzin dolu bir tanker, direğe çarptıktan sonra alev alarak infilak etti. Sıcaklığı 1500 dereceyi aşan alevlerin çelik direkleri eritmesi üzerine köprü tamamen çöktü.

Dev alevler

Depremde yıkılan köprü görüntülerini anımsatan olayda, tanker şoförü ikinci derecede yanıklarla kurtuldu, başka yaralanan olmadı. Çıkan yangında alevler yer yer 60 metreye yükseldi. Yetkililer, bölge sakinlerini aylarca sürecek bir trafik kábusunun beklediği uyarısında bulundular.

Aylarca sürer

Vali Arnold Schwarzenegger, köprünün yeniden inşa edilebilmesi için, bölgede olağanüstü durum ilan etti. Olay, 1989’da Loma Prieta depreminin Bay Köprüsü’nü yıkmasından bu yana karayoluna en büyük hasarı verdi. Yapımı aylarca sürecek yolu her gün yaklaşık 75 bin araç ve 300 bin kişi kullanıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!