Dehşeti anlattılar

Güncelleme Tarihi:

Dehşeti anlattılar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2002 01:49

Nehirde buzların kırılması sonucu sulara gömülen 4 çocuğun kurtulan arkadaşları, çığlık sesleri arasında yaşadıkları dehşeti anlattılar.

ABD, geçtiğimiz cumartesi Massachusetts Eyaleti'nde üzerinde yürüdükleri Merrimack Nehri'ndeki buzların kırılması sonucu ölen 4 çocuğa ağlıyor. Korkunç olaydan sağ kurtulan ancak şoka giren 3 çocuktan biri olan 10 yaşındaki Jaycob Morales, NBC Televizyonu'nda ölümle burun buruna geldikleri dehşeti şöyle anlattı:

Çok korktum ve üşüdüm

‘‘Lawrence Kızlar ve Erkekler Kulübü'nden dönüyorduk. Nehre doğru giden William Rodriguez'i uyardık. Buz çok ince, kalınlığı ancak 2.5-5 cm. dedik, ama dinlemedi. Kırılan buzdan düştüğünü gördüm. Yardıma koştum, ben de düştüm. O sırada küçük Victor'un da çığlıklar duydum. William boğulmuştu. Korktum ve üşüdüm, kurtulabilmek için Tanrı'ya dua ettim.’’Christopher ellerimi bıraktı

Kurtulanlardan 9 yaşındaki Francis Spraus da Eagle Tribune Gazetesi'ne ağlayarak şunları söyledi: ‘‘Başım çatlayacak gibi ağrıyordu. Bacaklarım kaskatı kesildi. Christopher'ın elini sıkı, sıkı tutuyordum. Ama o bırakıverdi.’’ Korkunç olayda, William Rodriguez (11), Christopher Casado (7), Victor Baez (9) ve Mackendy Constant (8) da buzlu sularda yaşamlarını kaybetmişti. Lawrence Kenti'nde bayraklar yarıya indirildi.

O artık yaşamıyor

İtfaiyeci Bill Cunningham tarafından buz gibi sudan çıkarılan 9 yaşındaki Victor Baez, artık yaşamıyor. Polis çocukların 62.5 metre uzakta, 20 metre derinlikteki nehir sularında en az 10 dakika kaldıklarını açıkladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!