DEAŞ'tan Musul'da korkutan hamle

Güncelleme Tarihi:

DEAŞtan Musulda korkutan hamle
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2016 14:22

Birleşmiş Milletler, terör örgütü DEAŞ'ın Musul'un güneyindeki Hammam el Alil kasabasındaki yaklaşık 25 bin sivilin kamyon ve otobüslere bindirdiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Reuters'ın haberine göre, BM insan hakları sözcüsü Ravina Shamdasani, bölgeden gelen haberlere dayanarak açıklamalarda bulundu.

Shamdasani, dün sabaha karşı kamyon ve otoüslere bindirilen sivillerin, muhtemelen DEAŞ mevzilerinin korunması amacıyla canlı kalkan olarak kullanılmak istendiğini söyledi.

Sözcü, kamyonların birçoğunun, bölgede uçuş yapan savaş uçakları nedeniyle geri dönmek zorunda kaldığını, ancak bazı otobüslerin Hammam el Alil'in 15 kilometre kuzeyindeki Ebuseyf'e ulaştığını belirtti.

Shamdasani, DEAŞ'ın toplu katliamlar yaptığına dair kendilerine  bilgiler ulaştığını da dile getirerek, "Daha önce Irak güvenlik güçlerinde görev yapan 40 asker öldürülerek cesetleri Dicle Nehri'ne atıldı" dedi.

BM, DEAŞ'ın daha önce de Musul çevresindeki yerleşim yerlerinde yaşayan on binlerce sivili kaçırarak, kent içinde canlı kalkan olarak kullandığını açıklamıştı.

Haberin Devamı

YÜZLERCE AİLE REHİN

Anadolu Ajansı da DEAŞ'ın Musul'da yüzlerce aileyi okul ve hükümet binalarında rehin tuttuğunu bildirdi.

Iraklı komutan Nibras el Mekuki, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Musul'daki kaynaklardan aldığımız bilgiye göre, DEAŞ terör örgütü Musul'un sol kanadındaki (kuzey doğu) el Hadra, Kudüs, es Semah ve el Karama bölgelerindeki aileleri okullarda toplamaya zorladı ve buna karşı çıkanları ölümle tehdit etti" dedi.

DEAŞ'ın sivilleri kalkan olarak kullanmak istediğini ifade eden Mekuki, örgütün ayrıca kent merkezine girmesi beklenen güvenlik güçlerine engel olmak için binalar üzerine keskin nişancıların yerleştirilmesi, yerleşim yerlerine mayınlı tuzakların yanında sivil araçlara bombalı düzeneklerin monte edilmesi gibi yöntemlerle hazırlandığını kaydetti.

Iraklı komutan Mekuki, DEAŞ'ın Musul içerisinde silaha sahip olduğu ancak bunları kullanacak militan sayısında sıkıntı çektiğini de ileri sürdü.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!