DEAŞ, Suriye ordusuna ait otobüse saldırdı: 23 Suriyeli asker öldü

Güncelleme Tarihi:

DEAŞ, Suriye ordusuna ait otobüse saldırdı: 23 Suriyeli asker öldü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2023 14:52

Suriye'nin kuzeydoğusundaki Deyrizor'da terör örgütü DEAŞ, Suriyeli askerlerin bulunduğu otobüse ateş açtı. Terör örgütü DEAŞ'ın saldırısında 23 Suriyeli askerin öldüğü bildirildi. Saldırı, DEAŞ'ın “bu yılki en ölümcül saldırısı” olarak nitelendirildi. İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nden yapılan açıklamada, DEAŞ'ın saldırılarının arttığına dikkat çekildi.

Haberin Devamı

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nden yapılan açıklamada, Suriye'nin kuzeydoğusunda yer alan Deyrizor'da terör örgütü DEAŞ tarafından Suriyeli askerlerin bulunduğu otobüsün çevrelendiği belirtildi.

"BU YILKİ EN ÖLÜMCÜL SALDIRI"

Otobüse ateş açıldığı, 23 Suriyeli askerin öldüğü aktarıldı. Olay, DEAŞ'ın “bu yılki en ölümcül saldırısı” olarak nitelendirildi. DEAŞ'ın son haftalarda Suriye'nin kuzeyinde ve kuzeydoğusunda saldırıları arttırdığına dikkat çekildi.

"KALICI BİR TEHDİT" UYARISI

DEAŞ daha önce Suriye'nin kuzeydoğusundan Irak'ın kuzeyine kadar 88 bin kilometrekarelik bir alanda kontrolü ele geçirmişti.

Terör örgütü, yürütülen operasyonlar sonucu 2019'da bölgeden temizlenirken, Birleşmiş Milletler DEAŞ'ın “kalıcı bir tehdit olmaya devam ettiği” konusunda uyarıda bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!