DEAŞ petrol sahasındaki ABD askerlerine saldırdı

Güncelleme Tarihi:

DEAŞ petrol sahasındaki ABD askerlerine saldırdı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2018 00:18

TERÖR örgütü DEAŞ, Suriye’nin Irak sınırı yakınlarındaki Deyrizor kentinde, ülkenin en büyük petrol sahası üzerine konuşlanan ABD askerlerini hedef aldı.

Haberin Devamı

Önceki gece Deyrizor’a üç ayrı hattan saldırı düzenleyen DEAŞ, ilk olarak Suriye’nin en büyük petrol sahası El Ömer’de ABD askerlerinin konakladığı lojmanları hedef aldı. DEAŞ’lı teröristler, bomba yüklü araçlarla saldırarak lojmanlara ilerlemeye çalışırken, ABD öncülüğündeki koalisyon uçakları buna havadan müdahale etti. DEAŞ, ABD uçaklarının havadan müdahalesi sırasında bomba yüklü aracı patlattı. Koalisyonun saldırısında DEAŞ teröristlerinin çoğu ile petrol sahası işçilerinden bir sivilin öldüğü, 5 sivilin yaralandığı öğrenildi.     

 

ENERJİ ZENGİNİ ALAN ABD’DE
DEAŞ, Deyrizor’da düzenlediği diğer iki saldırıyı ise eş zamanlı gerçekleştirdi. El Ömer sahasındaki gaz üretim fabrikası ile Tayyene beldesine düzenlenen saldırılar sonucunda, bölgeyi ABD desteğiyle ele geçiren terör örgütü YPG/PKK’lılarla çatışmalar çıktı. DEAŞ bir süre sonra çekildi. DEAŞ, Irak sınırında elinde bulundurduğu Hajin ve çevresinden Esad rejimine saldırmış, çatışmalarda 20 rejim gücünün öldüğü belirtilmişti. Deyrizor, hâlihazırda rejim, terör örgütü YPG/PKK ve DEAŞ arasında hâkimiyet alanlarına bölünmüş durumda.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!