DEAŞ Musul'da 550 aileyi kaçırdı

Güncelleme Tarihi:

DEAŞ Musulda 550 aileyi kaçırdı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2016 14:14

Irak'ın kuzeyindeki Musul kentinin terör örgütü DEAŞ'ın elinden alınması için sürdürülen operasyondan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor.

Haberin Devamı

Irak'ta ABD destekli Musul operasyonu sürerken, Birleşmiş Milletler'den (BM) kan donduran bir açıklama geldi.

Reuters'ın haberine göre, BM insan hakları yetkilileri, terör örgütü DEAŞ'ın Musul'un köylerinden en az 550 aileyi kent merkezine götürdüğünü açıkladı.

Yetkililer, kentteki DEAŞ mensuplarının bulunduğu bölgelere götürülen bu ailelerin canlı kalkan olarak kullanıldığının düşünüldüğünü belirtti.

BM sözcüsü Ravina Shamdasani, bölgeden gelen ve "kanıtlarla desteklenen" bir bilgiye dayanarak, DEAŞ'ın bir köyde 40 sivili öldürdüğüne dair bir haberi de soruşturduklarını söyledi.

AA’nın haberine göre, BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeyd Raad el Hüseyin de, "DEAŞ, Samalia köyündeki 200 aileyi ve Najafia köyündeki 350 aileyi Musul'a kaçmaya zorladı. DEAŞ, Musul'un dışında yer alan bir köyde de en az 40 sivili vurarak öldürdü" bilgisini verdi.

Haberin Devamı

Hüseyin, "DEAŞ'ın insan haklarını hiçe saydığını biliyoruz. Bu nedenle sivilleri korumak için gerekeni yapma görevi Irak hükümetinde" değerlendirmesinde bulundu.

Hüseyin, "Musul'da DEAŞ'ın canlı kalkan kullanması nedeniyle yaşanması muhtemel sivil kayıplarından dolayı derin endişe duyuyoruz" ifadesini kullandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!