Danimarkalı erkekler eşlerinden sürekli dayak yemekten şikayetçi

Güncelleme Tarihi:

Danimarkalı erkekler eşlerinden sürekli dayak yemekten şikayetçi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 1999 00:00

Haberin Devamı

Danimarka'lı erkeklerin eşlerinden dayak yedikleri ortaya çıktı. Kopenhag'daki, ‘ Baba Derneği’nin yaptığı araştırmaya göre, erkeklerin % 30'u eşi tarafından dövülüyor ancak eşinden dayak yediğini gizleyenlerin de sayısının kabarık olduğu göz önüne alındığında bu oranın daha da büyük olduğu anlaşılıyor.

‘Erkekler Danışma Bürosu’nda görevli sosyal danışman Knud Jorgensen eşinden dayak yediği için kendilerine başvuran erkeklerin sayılarının son yıllarda arttığını söyledi. Son zamanlarda eşi tarafından dövülen 20 erkeğe yardımcı olmaya çalıştığını belirten Knud Jorgensen ‘Danimarka’da henüz erkeklerin dövülmesiyle ilgili geniş bir araştırma yapılmış değil. Baba Derneği tarafından yapılan araştırma dar kapsamlı. Eşi tarafından dövülen ya da başka şekilde şiddet olayına maruz kalan erkek sayısı aslında çok fazla ancak erkekler bunu başkalarıyla konuşmaktan utanıyorlar' dedi.

Odense Üniversitesi profesörlerinden Hans Bonde de Danimarkalı kadınların en az erkekler kadar hızlı ve dayakçı olduğunu belirterek ‘Ben kadınların erkekler kadar şiddetli vurduklarına eminim. Ne zaman bir tartışma olsa kadın hakları ön plana çıkar. Erkeklerin eşitlik hakları ise hiç tartışılmıyor. Bu erkekler nereye gidebilir? Erkekler için bir sığınma evi bile yok. Bir yerde eşinden dayak yediğini anlatsa komik duruma düşer. Kadınlar dövüldükleri zaman ‘zavallı kadın' oluyorlar, erkekler dövüldükleri zaman ‘bir kadını bile idare edemeyen' damgası yiyorlar. Bu sorun toplumun sorunudur' dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!