Danimarka gazetesinden karikatür özürü

Güncelleme Tarihi:

Danimarka gazetesinden karikatür özürü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2006 11:16

Danimarka gazetesi, Hz. Muhammed'in karikatürlerini yayınlamasından ötürü özür diledi.

Haberin Devamı

Jyllands-Posten's gazetesinin genel yayın yönetmeni Carsten Juste, gazetenin internet sitesinde dün yayınlanan açıklamasında, karikatürlerin, Danimarka yasasının ihlali olmadığını, ancak şüphesiz birçok Müslümanı rahatsız ettiğini belirterek, bu durumdan ötürü özür dilediklerini belirtti.

RASMUSSEN

Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen de karikatürlerin yayınlanmasını şahsen kınadığını söyledi.

Rasmussen, Danimarka'nın TV2 televizyonuna yaptığı açıklamada, ”Dini inançlara kişisel olarak saygı duyduğunu” belirterek, “Ben hiçbir şekilde Hz. Muhammed'i, Hz. İsa'yı ya da benzeri bir kişiyi, başkalarının onurunu kıracak şekilde tasvir etmezdim” dedi.

Haberin Devamı

Danimarka'da basın özgürlüğü olduğunu belirten Rasmussen, medya kuruluşlarının özgür ve bağımsız olduğunu, hangi karikatürleri yayınlayacaklarına kendilerinin karar verdiğini söyledi.

“Basın kuruluşlarının yazı işlerini arayarak, neyi yayınlamaları gerektiğini söyleyemem” diyen Rasmussen, hükümetin bu talihsiz olaya çare bulmak için elinden geleni yapacağını belirtti.

Danimarka ve Norveç basınında, Hz. Muhammed'in karikatürlerinin yayımlanması, Müslüman dünyasında tepkiyle karşılanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!