Damarları dışarıda doğdu

Güncelleme Tarihi:

Damarları dışarıda doğdu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2008 18:41

HATAY'ın İskenderun İlçesi'nde damarları dışarıda, derisi gelişmemiş kızı bebek dünyaya geldi. Halk dilinde ‘Balık derisi hastalığı’ olarak bilinen kromozom bozukluğu nedeniyle meydana geldiği belirtilen bu durumun milyonda bir görüldüğü belirtildi.

İskenderun Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi'ne anne Bahar Kalkan normal doğumla bir kız bebek dünyaya getirdi. ‘Sedef’ adı verilen bebeğin damarlarının dışarıda olduğu görüldü. Milyonda bir meydana geldiği belirtilen bu durum, doktorları şaşırttı.

İlk çocuk heyecanı yaşayan yakın akraba olan Bahar ve Hasan Kalkan çifti de bu duruma çok üzüldü. Bazı organlarının da tam gelişmediği anlaşılan bebek, kuvöze konulup, yaşam destek ünitesine bağlandı. 2 gün içinde yaşam belirtileri normale dönmesine karşılık, bebeğin yaşama şansının düşük olduğu belirtildi.

Bebeğin cilt hastalığı nedeniyle bu şekilde dünyaya geldiğini bildiren Dr. Murşit Acemoğlu, “Cildin gelişiminde hücrelerin kaynaşmaması nedeniyle kromozom bozukluğuna bağlı olarak bu tür doğumların milyonda bir görülüyor. Halk dilinde balık derisi hastalığı olarak da bilinen durum daha çok akraba evlilikleri sonucu yaşanıyor. Bu benim meslek hayatında karşılaştığım ikinci vaka. Bebeğin sağlık durumu iyi değil” dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!