Daha dinamik bir Ludwigshafen için

Güncelleme Tarihi:

Daha dinamik bir Ludwigshafen için
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2017 10:43

Rheinland-Pfalz Türk-Alman İşverenler Derneği’nin (TDU-Pfalz), düzenlediği kahvaltılı toplantıya Ludwigshafen Belediye Başkanı Jutta Steinruck ve görevine yeni başlayan Mainz Başkonsolosu Sibel Müderrisoğlu da katıldı. İşbirliğinin kente dinamizm kazandıracağı vurgulandı.

Haberin Devamı

TDU-Pfalz Başkanı Ender Önder, 2017 yılının kendileri için üzücü bir yıl olduğunu hatırlatarak, “Bildiğiniz gibi, kurucu üyelerimizden İsmail Torun, kaçırılmasının ardından öldürüldü. Bu vahşi cinayetin sanıkları yakalandı ve yargılanmaları sürüyor. Katillerin hak ettikleri cezayı alacaklarına inanıyoruz” dedi. Yerel seçimler öncesinde Jutta Steinruck’a, dernek olarak kendisini desteklediklerini ve şans getireceklerini söylediğini belirten Önder, bundan sonra da birlik ve beraberlik içinde başarılı çalışmalara imza atacaklarına olan inancını dile getirdi.

SÖZLERİMİN ARKASINDAYIM
24 Eylül’deki yerel seçimlerde yeterli oy çoğunluğu sağlanamadığı için 15 Ekim’de tekrarlanan seçimde oyların yüzde 58.1’ini alarak CDU’lu rakibi Dr. Peter Uebel’i geride bırakan ve Ludwigshafen Anakent Belediye Başkanı seçilen SPD’li Jutta Steinruck, seçim öncesinde verdiği sözlerinin arkasında olduğunu söyleyerek, “Bölgede gençlerin gelişimi, kalifiye işgücü yetiştirmek ve istihdam konusunda TDU-Pfalz üyesi işverenlerin yaptıkları çalışmalar bizim için çok değerli. Bundan sonra da birlikte başarılı projeler geliştirerek, Ludwigshafen’a dinamizm kazandıracağız” dedi.
Steinruck ayrıca, Ludwigshafen Belediyesi Sosyal İşler Bölümü’nde uzun süredir görev yapan ve yeni dönemde bölüm sorumluluğuna getirilen Beate Steeg’i de TDU-Pfalz üyelerine tanıttı.
Mainz Başkonsolosu Sibel Müderrisoğlu da, göreve yeni başladığını vurgulayarak, “Bölgedeki yerel yöneticilerle sağlıklı işbirlikleri geliştirerek, hep birlikte iyi ilişkiler içinde başarılı çalışmalar yapacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Daha dinamik bir Ludwigshafen için
Hasan Önder (Avrupa Sivaslılar Birliği – ASBİR Genel Başkanı), Mehmet Kocagöl (Kocagöl Group), Ender Önder (TDU-Pfalz Başkanı), Zeki Akcan (Koblenz ve Çevresi İşverenler Derneği), Turgut Sezgin (DTGB Başkanı), Hüseyin Önder (DİTİB Rheinland-Pfalz Başkan Yardımcısı), Salim Şentürk (Schifferstadt Belediye Meclis Üyesi) .

Haberin Devamı

Daha dinamik bir Ludwigshafen için

Toplantıya, bölgedeki Türk sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile işverenler yoğun ilgi gösterdi. Başkan Ender Önder konuklarla tek tek ilgilendi.

Daha dinamik bir Ludwigshafen için

Kocagöl Group İnşaat Şirketi Başkanı Mehmet Kocagöl, TDU-Pfalz Başkanı Ender Önder, Mainz Başkonsolosu Sibel Müderrisoğlu, Ludwigshafen Belediye Başkanı Jutta Steinruck, Koblenz ve Çevresi İşverenler Derneği’nden Zeki Akcan, DTGB Başkanı Turgut Sezgin (soldan sağa).

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!