Çömez burada yaşıyor ama kimse tanımıyor

Güncelleme Tarihi:

Çömez burada yaşıyor ama kimse tanımıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2009 00:00

Ergenekon soruşturması kapsamında aranırken gittiği İngiltere’de Turhan Gomez adıyla ’oturma izni’ başvurusunda bulunduğu iddia edilen AKP eski milletvekili Turhan Çömez, ’ikametgáh adresi’ olarak da Londra’nın en pahalı semtlerinden Fulham’da bir evi gösterdi. Bu evi bulan Hürriyet, kapıyı çalsa da yanıt alamadı. Zengin komşular ise, Çömez’i tanımadıklarını söylediler. Bölgedeki bir lokantada çalışan bir Türk garson ise, "Zaten bir iki Türk var. Ama onu tanımıyorum" dedi.

ERGENEKON soruşturması kapsamında aranan AKP’nin eski Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, kendisine İngiltere’de kalmanın kapılarını açacak ’oturma izni’ başvurusunda, Londra’nın en pahalı semtlerinden biri olan Fulham’daki iki katlı bir evi ikametgah adresi olarak gösterdi. İddialara göre, Çömez, İngiltere’de kalabilmek için aylardır plan yapıyordu. Basın mensuplarının da kendisini aradığını bilen Turhan Çömez, Eylül’de ortaya çıkan görüntülerinin ardından çok daha dikkatli hareket ederken, 2008’in son gününde İngiliz Sınır Dairesi’ne (UK Border Agency) ’oturma izni’ için başvurdu.
/images/100/0x0/55eb5f9af018fbb8f8bcee79

’Bir kel Türk var ama..’

Turhan Çömez’in "Turhan Gomez" ismiyle yaptığı, kabul edilen başvurusunda gösterdiği adres, Londra’da Türkler’in yaşamadığı, genellikle varlıklı İngilizler’in tercih ettiği Fulham bölgesinde. Sakin bir sokakta yaşayan komşuları, Çömez’i tanımadıklarını söylediler. Bölgede bulunan bir lokantada çalışan Türk garson ise, "Bu bölgede genelde İngilizler var. Sadece bir-iki Türk yaşıyor. Kel bir Türk görüyordum" dedi. Türk garson, Çömez’i tanımadığını ifade etti. Geçtiğimiz Eylül ayında bir arkadaşıyla Londra’da bir kafeteryada sohbet ederken görüntülenen Çömez’in, sürekli yer değiştirdiği tahmin ediliyordu. Ergenekon Soruşturması’nda adı geçmeden çok kısa bir süre önce yurtdışına çıkan ve hakkında çıkan tutuklama kararının hemen ardından "Londra’ya dil eğitimi için geldim" açıklamasını yapan Çömez’in herhangi bir okulda kaydına rastlanmamıştı.

Avukatları: Oturma izni başvurusu yok

TURHAN Çömez’in, İngiltere’de ’oturma izni’ istediğine ilişkin haberi avukatları yalanladı. Avukatları Engin Düzgün, Yağız Ali Dağlı ve Ömer Faruk Dere, konuyla ilgili haberi ’asılsız ,gündem değiştirmeye yönelik, kurgulanmış’ olarak nitelediler. Açıklamada şunlar belirtildi: "Müvekkilimiz Sayın Çömez’in; habere konu oturma iznine ilişkin hiçbir başvurusu olmadığı gibi, oturma iznine ihtiyacı da bulunmamaktadır. Söz konusu haberin içine itina ile monte edilen gizemli isimleri müvekkilimiz kesinlikle tanımamaktadır. Ayrıca müvekkilimiz 07 Haziran 2008 tarihinden itibaren eğitimini bir gün dahi aksatmamış ve İngiltere dışına da çıkmamıştır. Bu kurgunun mimarları, er ya da geç hem hukuk hem de kamu vicdanı nezdinde mahkûm olacaklardır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!