Çoganis'ten misilleme

Güncelleme Tarihi:

Çoganisten misilleme
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 1998 00:00

Haberin Devamı

Yunanistan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Atanasios Çoganis, Rum-Yunan ortak savunma doktrininin geliştirilmesine yönelik temaslar yapmak amacıyla dün Güney Kıbrıs'a geldi. İlk kez bir Yunan Genelkurmay Başkanı Rum kesimini ziyaret ediyor. Çoganis'in ziyareti geçtiğimiz yıl KKTC'ye iki kez gelen Genelkurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı'ya misilleme amacı taşıyor.

Çoganis, Larnaka Havaalanı'nda yaptığı açıklamada Güney Kıbrıs ile Yunansitan arasında 1993 yılında imzalanan Ortak Savunma Doktrini'nin Türk ‘tehditlerine’ karşı caydırıcı bir rol oynadığını öne sürerek ‘Bu yüzden doktrin ileri götürülecek’ dedi. Çoganis, S-300 füzeleriyle ilgili bir soruyu yanıtlarken de ‘Kıbrıs bağımsız bir devlettir ve savunmasıyla ilgili istediği kararı alır’ diye konuştu. Rum Yunan ortak savunma doktrini, Güney Kıbrıs'ı Yunan savunma sahasına dahil ediyor.

Ayağının tozuyla Rum Yönetimi lideri Glafkos Klerides ile görüşen Yunan Genelkurmay Başkanı Çoganis, daha sonra EOKA'cıların mezarlarını ziyaret etti.

Çoganis, yarın da Baf'ta Yunan savaş uçakları için inşa edilen Andreas Papandreu Hava Üssü'nü denetleyecek. Rum basınına göre, Yunanlı general, Karadayı'nın Baf Hava Üssü'yle ilgili uyarılarına karşılık vermek için cuma günü Ada'dan bu üssü kullanarak ayrılacak.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!