CNN: İsrail kurbanları mezarlarından çıkarıyor

Güncelleme Tarihi:

CNN: İsrail kurbanları mezarlarından çıkarıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2024 07:00

Amerikan yayın kuruluşu CNN’in araştırmasına göre İsrail ordusu Gazze’deki kara harekâtı sırasında en az 16 mezarlığa saldırıda bulundu, mezar taşları tahrip edildi, toprak alt üst edildi ve bazı durumlarda cesetler çıkarılıp götürüldü.

Haberin Devamı

Bu hafta başında da Gazze’nin güneyinde çatışmaların sürdüğü Han Yunus’ta İsrail güçleri bir mezarlığı tahrip etti. İsrail Savunma Kuvvetleri CNN’e yaptığı açıklamada 7 Ekim’de Hamas’ın kaçırdığı İsrailli rehinelerin kalıntılarını bulma kapsamında cesetlerin çıkarıldığını savundu.

CNN’e konuşan bir hukuk uzmanı, mezarlıklar gibi dini alanların kasıtlı tahrip edilmesinin, askeri bir hedefe dönüştürülmesinin ender istisnalar dışında uluslararası hukuka yönelik bir ihlâl olduğunu söyledi. İsrail ordusundan bir sözcü CNN’in koordinatlarını verdiği 16 mezarlığın neden tahrip edildiğini açıklayamadı ancak ordunun bazen Hamas’ın askeri amaçlarla kullandığını iddia ettiği mezarlıkları hedef almaktan başka “seçeneği olmadığını” savundu.

CESETLER GÖTÜRÜLÜYOR

CNN’e konuşan bir ordu sözcüsü, kimlik belirleme sürecinin başka yerde yürütüldüğünü söylerken rehinelere ait olmadığı belirlenen cesetlerin ‘onurlu ve saygılı bir şekilde iade edildiğini’ savundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!