Clinton'a Kıbrıs ve K.İrlanda ödülü

Güncelleme Tarihi:

Clintona Kıbrıs ve K.İrlanda ödülü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2000 00:00

Haberin Devamı

ABD Başkanı Bill Clinton'a Türk-Yunan yakınlaşmasında oynadığı rol ile Kıbrıs konusu ve Kuzey İrlanda sorununa çözüm çabalarından dolayı mayıs ayında Almanya'yı ziyareti sırasında Charlemagne Ödülü verilecek.

Beyaz Saray Sözcüsü Joe Lockhart, Clinton'ın Almanya Başbakanı Gerhard Schröder'in davetini kabul ettiğini ve 1-2 Mayıs günlerinde bu ülkeyi ziyaret edeceğini bildirdi. Lockhart tarafından yapılan açıklamada, Berlin'de Schröder başkanlığında verilecek ‘verimli yönetim’ konulu konferansta konuşacak Clinton'ın Aachen kentinde düzenlenecek bir törenle de Avrupa'nın birleşmesine katkıda bulunan dünya liderlerine Almanya'nın 1949 yılından beri verdiği geleneksel Charlemagne ödülünü alacağı belirtildi.

Charlemagne ödülünün, Clinton'ın Türk-Yunan yakınlaşmasındaki katkıları ile Kıbrıs konusu ve Kuzey İrlanda sorununun çözümünde sarfettiği çaba dolayısıyla ilk kez bir ABD Başkanı'na verildiği kaydedildi. Almanya'nın geleneksel ödülünün verildiği liderler arasında Winston Churchill, Conrad Adenauer, Vaclav Havel, Juan Carlos ve Tony Blair bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!