Clinton'a Hawking'den ders

Güncelleme Tarihi:

Clintona Hawkingden ders
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 1998 00:00

Haberin Devamı

‘Zamanın Kısa Tarihi’ kitabının yazarı, ünlü fizikçi Stephan Hawking, Beyaz Saray'a ‘geleceğin kısa tarihi’ dersi verdi. Hawking, iletişim kurmak için kullanmak zorunda olduğu bilgisayar yoluyla kaptığı sunumda, bilim adamlarının önümüzdeki yıllarda Kainat'ın sırlarını çözebileceğini ve genetik mühendislerinin de insan ırkını değişeceğini söyledi. Hawking, insanların gelecekte değişmeden kalacağını gösteren bilimkurgunun yanıldığını iddia etti.

Beyaz Saray'da yüzyılın bitiminin kutlandığı ‘Binyıl akşamları’ adlı etkinlik çerçevesinde ABD Başkanı Bill Clinton, eşi Hillary ve çeşitli fizikçilerin izlediği brifingde, Hawking ‘Gelecek 400 yılda insanların aynı kalacağını gösteren ‘Uzay Yolu' türünden bilimkurgulara inanmıyorum. İnsanların DNA'sının gelecekte oldukça hızlı şekilde, daha karmaşık hale geleceğini düşünüyorum' dedi.

Ünlü fizikçi ‘İnsan ırkı, çevresindeki karmaşık dünya ve uzay seyahati gibi yeniliklerle başa çıkabilmek için, bir şekilde kendisinin fiziki ve zihni yeteneklerini geliştirmek zorundadır. Eğer biyolojik sistemler, elektronik sistemlerden önce gelmeye devam edecekse, insanlık, kendi biyolojisinin karmaşıklığını artırmalıdır' dedi.

Cambridge Üniversitesi'nde matematik profesörü olan ve ‘Lou Gehrig' hastalığı yüzünden konuşamayan ve bilgisayar yardımıyla iletişim kurabilen Hawking, kainatın evrimi konusunda yazdığı ‘Zamanın Kısa Tarihi' adlı best-seller kitabıyla büyük ün kazanmıştı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!